Af - 28/08-15 13:52

FC Midtjylland trækker Napoli og danskerdræber i Europa LeagueFC Midtjylland trækker Napoli og danskerdræber i Europa League

FCM skal i Europa League op mod Club Brugge, der i sidste sæson var et kedeligt bekendtskab for dansk fodbold.

storybild

De danske fodboldmestre fra FC Midtjylland møder italienske Napoli, belgiske Club Brugge og de polske mestre Legia Warszawa i gruppespillet i Europa League.

Napoli fra første seedningslag blev nummer fem i Serie A sidste år, og Club Brugge var bestemt ingen ønskemodstander fra andet lag. Belgierne gjorde i sidste sæson det onde ved både Brøndby, FC København og AaB i europæisk regi.

Det bliver uden tvivl svært for de regerende danske mestre at spille sig videre til knockoutfasen i Europa League, der spilles i foråret.

Duncan drønede FCM i drømmeland
Duncan drønede FCM i drømmeland

Men sådan ville det formentlig have været uanset hvem, midtjyderne havde trukket ved fredagens lodtrækning.

Og midtjyderne har bevist, at de kan overraske positivt. FCM kvalificerede sig til gruppespillet efter en imponerende samlet sejr over Southampton.

FC Midtjylland spillede 1-1 ude og vandt torsdag 1-0 hjemme i Herning over Premier League-mandskabet.

Utilfreds Southampton-manager: Vi dominerede totalt
Utilfreds Southampton-manager: Vi dominerede totalt

Midtjyderne skal i aktion tre gange på udebane og tre gange på hjemmekampene. Kampene spilles på torsdage, og datoerne for midtjydernes kampe er 17. september, 1. oktober, 22. oktober, 5. november, 26. november og 10. december.

De to bedste hold i hver af de 12 grupper går videre til 1/16-finalerne. Her indtræder også de otte treere fra Champions League-gruppespillet, som der trækkes lod til fredag.

Finalen i Europa League spilles i schweiziske Basel 18. maj 2016.

Dansk fodbold har været repræsenteret i Europa Leagues gruppespil lige siden, at turneringen erstattede Uefa Cuppen i 2009. Disse danske klubber er nået videre til gruppespillet:

2009/10: FCK

2010/11: OB

2011/12: FCK og OB

2012/13: FCK

2013/14: Esbjerg

2014/15: FCK og AaB

2015/16: FC Midtjylland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx