Af Christian Vorre Mogensen - 10/10-16 19:33

Søren er gået fra dropout i 8. klasse til stjerne i Los AngelesSøren er gået fra dropout i 8. klasse til stjerne i Los Angeles

En af verdens bedste e-sportsudøvere er danske Søren ’Bjergsen’ Bjerg, der ikke kan gå i fred på gaden i USA, hvor han er bosat.

storybild

Bjergsen er nr. to fra venstre (Billede: Twitter: Team SoloMid)

En dansk atlet, der lever i Los Angeles og sjældent kan gå på gaden i fred for vilde fans og insisterende autografjægere, er en sjældenhed. Og de færreste vil nok gætte på, at det kan ramme en ung fyr, just ude af teenageårene, der slår sine folder i computerspillet ’League of Legends’.

Men det er tilfældet med 20-årige Søren ’Bjergsen’ Bjerg.

Vejen til stjernestatus har dog været lang og en rejse gennem fordomme, jantelov og teenageår, der var fyldt med både fysisk og psykisk mobning i den lille jyske by Mejdal. Mobningen endte med både skoleskift og til sidst et valg om at droppe ud på ubestemt tid i 8. klasse.

På Facebook har han selv i 2014 sat ord på oplevelsen:

Sådan får du din yndlingsfilm (og serie) på Netflix
Sådan får du din yndlingsfilm (og serie) på Netflix

- (Jeg) droppede (…) ud af skolen på grund af depression og angst. Jeg har aldrig haft det så dårligt i hele mit liv. Jeg snakkede stort set ikke med nogen uden for min familie.

De bekymrede forældre gjorde gentagne gange antrit til, at Søren skulle begynde i skole igen, men – som han skriver i samme Facebook-opslag

- Hver gang varede det ikke mere end en uge, inden jeg havde et nyt sammenbrud og stoppede med at tage i skole.

Timerne derhjemme blev brugt på ’League of Legends’, og det blev vejen ud. Først kom en kontrakt med det danske professionelle hold Copenhagen Wolves i hus, og efter en kort tid hos ligeledes danske Ninjas in Pyjamas tog den danske e-sportspioner Deficion kontrakt til den unge Søren og rejste i 2013 – med forældrenes velsignelse – med ham til Los Angeles og Team SoloMid, hvor han nu slår sine folder.

Lasse Norman skal køre for Nicki Sørensens hold
Lasse Norman skal køre for Nicki Sørensens hold

Tilløbet til en status som en af de allermest populære e-sportsstjerner var dog taget i årene i København, hvor Bjergsen ikke kun var blevet en midlaner i verdensklasse – han var også blevet en lykkelig og selvsikker ung mand:

- Da jeg forlod Europa og sluttede mig til TSM, var jeg ikke længere den generte knægt; rystende og stammende i sit første live-interview. Jeg var ikke knægten, der undgik alle interviews og stak af fra konflikter. Jeg klædte mig ikke hele tiden i lange t-shirts, fordi jeg var usikker på min vægt og mine arme. Jeg var en forandret person – og det er jeg stadigvæk.

Fie Udby fortsætter karrieren efter OL-skuffelse
Fie Udby fortsætter karrieren efter OL-skuffelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx