Af - 22/01-15 09:07

SÅ stopper Esbjergs udsalgSÅ stopper Esbjergs udsalg

SUPERLIGAEN. Eddi Gomes er den seneste af en lang række profil-salg i Esbjerg. De næste tripper allerede for at komme ud.

storybild

(Billede: Polfoto)

Titlen ‘forhenværende Esbjerg-spiller’ er ved at blive ret udbredt i danske, europæiske og nu også kinesiske fodboldkredse.
Peter Ankersen, Kian Hansen, Martin Braithwaite, Lukas Hradecky, Søren Rieks og senest Eddi Gomes er blandt spillerne, der har taget Esbjerg med storm og er blevet solgt oven på succesen.

Og måske er det ved at være for meget:

- Der har været stor udskiftning hen over de sidste perioder. Det er altid en balancegang, før det for alvor går ud over det sportslige, erkender Niels Erik Søndergaard fra klubbens sportslige udvalg.


Det seneste salg af Eddi Gomes til den kinesiske klub Henan Jianye FC kom bag på alle. Men kinesernes tilbud var simpelthen for godt til at afslå.

- Det er en ret stor forrentning. Et meget godt afkast, som Niels Erik Søndergaard siger det om spilleren, der blev købt i HB Køge for et halvt år siden – angiveligt for et beløb, der er 20 gange mindre end det, som kineserne lige har lagt i klubkassen.


Men Niels Erik Søndergaard ved, at det er et dilemma.

- Skal du skabe rigtigt gode resultater, så skal der være en kontinuitet og en grundstamme, der har spillet sammen over en periode. Og som udgangspunkt er det grundstammen, vi har tilbage nu, siger han og lægger dermed op til, at Esbjerg er færdig med at sælge ud.

Og dog:

- Men man kan godt bevare en grundstamme, hvis man skifter en eller to spillere ud. Der skal også nyt blod til, hvis man skal være skarp og bevare konkurrencen på alle pladser, siger han.

Med ‘en eller to’ spillere er der måske plads til endnu et salg ud over Eddi Gomes. Og klubben har mindst et par kandidater. Jakob Ankersen og topscorer Martin Pusic har nemlig luftet ønsker om at komme til udlandet.

- Men forhåbentlig ikke i det her vindue. Vores stamspillere, vores grundstamme, dem skal vi helst ikke af med, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx