Af - 17/08-16 08:54

Kvindelig svømmer brød 'blodigt' tabu blandt mange af sine landsmændKvindelig svømmer brød 'blodigt' tabu blandt mange af sine landsmænd

Den kinesiske svømmer bliver ny hykdet af mange af sine landsmænd på de sociale medier.

Mange danskere fulgte med, da de kvindelige OL-svømmere i søndags dystede i 4 x 100 meter medley.

Her endte danske Mie Østergaard Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume som bekendt med at snuppe bronze lige for næsen af Kina, der ganske overraskende ikke endte på medaljepodiet.

OL-bronze og europarekord kroner stor dansk svømmeaften
OL-bronze og europarekord kroner stor dansk svømmeaften

På trods af den kinesiske kvartets skuffelse, har mange af tv-seerne hjemme i Kina dog fået sig lidt af en helt i skikkelse af den 20-årige svømmer Fu Yuanhui.

Det skriver The Guardian.

Efter den skuffende 4 x 100 meter-finale blev Fu Yuanhui nemlig set tage sig til maven flere gange. Det opdagede en kinesisk journalist, som under et interview spurgte hende, om hun var ok.

Fantastiske billeder: Sådan føles det at vinde OL-guld
Fantastiske billeder: Sådan føles det at vinde OL-guld

Den unge svømmer svarede, at hun ikke følte, at hun havde svømmet godt nok, og at hun dermed havde svigtet sine holdkammerater. Da hun efterfølgende uddybede hvorfor, hun havde haft mavesmerter, overraskede hendes ærlige svar mange af de kinesiske svømmefans.

- Fordi jeg fik min menstruation i går. Jeg føler mig lidt svag, men det er ikke en undskyldning. Jeg gjorde det bare ikke godt i dag, svarede hun.

Se interviewet nedenfor. Artiklen fortsætter under videoen!

Det ærlige svar har efterfølgende affødt masser ros til hende, fordi menstruation er et tabuiseret emne i Kina, og heller ikke blandt kinesiske sportsfolk er det noget, der tales særlig åbent om.

Wauw: Her er Danmarks hotteste OL-babes
Wauw: Her er Danmarks hotteste OL-babes

På det sociale medie Weibo, som er Kinas pendant til Facebook, var der efterfølgende mange, der roste Fu Yuanhui for hendes ærlighed. Samtidig var der også nogen, der satte spørgsmålstegn ved, hvorfor der ikke var blod i vandet, nu hvor hun havde sin menstruation. Andre brugere svarede, at det var fordi, at hun brugte en tampon. Netop tamponer er slet ikke så udbredte i Kina som her i Vesten, hvorfor mange aldrig har hørt om dem, skriver The Guardian.

Dansk svømmer vinder sensationelt OL-guld i Rio
Dansk svømmer vinder sensationelt OL-guld i Rio

En tidligere undersøgelse, som avisen refererer til, har således vist, at det kun er to procent af den kvindelige kinesiske befolkning, der bruger tamponer. Men det vil måske komme til at ændre sig inden længe.

Ifølge The Guardian er der nemlig udsigt til, at Kinas første egenproduceret tampon med navnet 'Crimson Jade Cool' snart bliver lanceret på det kinesiske marked.


LÆS OGSÅ: B-mennesket Bolt cruiser mod historisk hattrick

LÆS OGSÅ: Endnu en medalje i hus: Anne-Marie Rindom vinder bronze

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx