Af - 20/01-16 10:04

Sådan holder EM-holdet ud at være sammen så længeSådan holder EM-holdet ud at være sammen så længe

En hel måned på hotel med de samme mennesker kan være en hård omgang - men landsholdsdrengene har midlerne mod lejrkuller

storybild

(Billede: Polfoto)

Det danske håndbold-landshold har mere eller mindre været samlet siden 29. december, og går alt som det skal, bliver spillerne sammen til efter EM-finalen den 31. januar. Det er lang tid, og spillerne er opmærksomme på faren for at blive ramt af lejrkuller.

- Lejrkuller kan opstå, når du ikke kommer ud og får andre input, siger Jesper Nøddesbo, der med sin alder og mange slutrunder på cv'et har en vis erfaring i emnet. Han ved, at det er vigtigt at få brudt rutinerne.

Danmark vinder EM-gyser over Montenegro og er videre
Danmark vinder EM-gyser over Montenegro og er videre

- Ellers bliver det bare en måned, hvor du mere eller mindre slår hjernen fra og kun tager den tilbage i hovedet, når du skal spille: Resten af måneden er du mere eller mindre tilbage på babystadiet, hvor alting bliver serveret for dig, siger han.

Jeg forsøger at gå en tur i skoven, i byen ud og få en kop kaffe.

Michael Damgaard er med ved sin anden slutrunde, og han er ikke nervøs for at blive 'kulret'.

- Vi har et utroligt homogent hold, og jeg kan ikke engang finde nogen, jeg ikke kan lide. Ikke en gang københavnerne! griner han.

- Man snakker med alle, og hvis det utænkelige skulle ske, at man skulle blive træt af en, så er der 17 andre, man kan henvende sig til, så den vej rundt er der intet problem, siger han.

Sådan! Danmark lægger ud med sejr
Sådan! Danmark lægger ud med sejr

Men holdet har også en lang række mulighed er for ikke at kede sig:

Kort, film, Risk, Bezzerwizzer, PlayStation, lydbøger... og så serier: Landsholdet er rigtigt gode til at fordrive tiden i EM-lejren.

- Det er fint bare lige at lægge hjernen lidt, specielt når vi går i denne her boble, siger Henrik Møllgaard, som har lagt store serie-planer sammen med Anders Eggert.

- Jajaja, vi ser lidt af hvert. Jeg tror, det bliver White Collar, Game of Thrones (sæson 4) og så bliver det Dybvaaaaad. Ellers har vi i mange år set 24timer, og der har også været noget Prison Break, men der er ikke kommet noget nyt, plus den sidste sæson var i øvrigt forfærdelig, siger Anders Eggert.

Her skal flest danskere se håndbold-EM i tv
Her skal flest danskere se håndbold-EM i tv

Hans Lindberg er også med på serie-vognen:

- Jeg har en plan om at gense Californication, den var jeg helt vildt med. Jeg er også lige starte på en Netflix-serie, der hedder Sense 8. Den er lidt Matrix-agtigt. Vi må se om den fanger mig. Jeg giver altid lige nye serier en chance, og lige nu virker den meget fed, siger han.

LÆS OGSÅ: Optur! Dansk profil slipper med skrækken og er EM-klar

LÆS OGSÅ: Ulrik Wilbek måske tvunget til at sige farvel til håndbolden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx