Af - 22/09-16 11:30

Dansker i historisk tackling: - Video-dommer gav rødtDansker i historisk tackling: - Video-dommer gav rødt

En svinestreg på Lasse Schøne gav først gult kort til modstanderen - men så trådte en video-dommer til og skrev fodbold-historie.

storybild

Ajax Amsterdam's Lasse Schone (L) fights for the ball with Dnipro's Ruslan Rotan during their Europa League round of 16 first leg soccer match in Kiev March 12, 2015. REUTERS/Valentyn Ogirenko (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER) (Billede: Scanpix/Valentyn Ogirenko)

Den danske Ajax-spiller, Lasse Schøne, blev onsdag aften ufrivilligt en del af fodboldhistorien, da hans højre ankel næsten blev savet midtover af en modstanders vilde tackling i en hollandsk cup-kamp.

Willem II-spilleren Anouar Kali slap i første omgang med et gult kort fra kampens dommere Danny Makkelie, men så fik han et godt råd fra en kollega, der under kampen sad og så slowmotion-optagelser på en video-skærm: Det fik dommer Makkelie til at trække det gult kort tilbage og stange et direkte rødt ud i stedet for.

Skadet Kasper Schmeichel er ude mod Liechtenstein
Skadet Kasper Schmeichel er ude mod Liechtenstein

Velkommen til fremtiden, Anour Kali:


- Det her er endeligt bevis på, at brugen af en videodommer fungerer. Ellers måtte jeg indrømme at have glippet et rødt kort, siger Danny Makkelie efter kampen til Dutchnews.nl.

Kampen mellem Ajax og Willem II var den første topniveau-kamp, hvor systemet med en video-dommer blev testet efter at Fifa godkendte forsøget tidligere på året.

Ajax vandt i øvrigt kampen 5-0, og Lasse Schønes ankel var ikke mere skadet, end at danskeren scorede det fjerde mål.

Godt nyt for danskeren, der ikke får alt for meget spilletid i Ajax. Måske ville det hjælpe, hvis han scorede flere af denne slags mål:

Klippet er leveret i samarbejde med SBS Discovery Networks.

LÆS OGSÅ: Spilletid afgør Lasse Schönes fremtid i Ajax

LÆS OGSÅ: Schöne om misset Ajax-mesterskab: Det er forfærdeligt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx