16/01-15 16:52

Danmarks 'gamle' drenge skal vinde guld på rutinenDanmarks 'gamle' drenge skal vinde guld på rutinen

Bortset fra et par enkelte spillere er det en garvet dansk trup, der er taget til Qatar. Men det er en fordel, lyder det fra landsholdslejren.

storybild

Bo Spellerberg er med sine 35 år den ældste mand i Danmarks trup. (Billede: Polfoto)

Der var ikke meget nyt i den danske trup, som landstræner Gudmundur Gudmundsson udtog op til VM i Qatar. Alle pånær én spiller har været med til en slutrunde før, og godt halvdelen af holdet har da også rundet de 30 fødselsdage.

Men det er bestemt ikke en ulempe, slår landstræneren fast. Han har en stærk tro på sine ‘gamle’ drenge.

Mensah trak nitten: ‘100 procent en skuffelse’
Mensah trak nitten: ‘100 procent en skuffelse’

- Jeg synes, vi har en meget god gennemsnitsalder. Det er en trup, som har god erfaring, men alderen betyder ikke så meget - det vigtige er, hvor god truppen er. Og rutinen betyder selvfølgelig meget for holdet, siger han til metroxpress.

Bo Spellerberg er truppens alderspræsident med sine godt 35 (og et halvt) år. Men selv om han har døjet med en hælskade op til VM, er kroppen stadig i tiptop stand.

- Jeg synes ikke, jeg kan mærke min alder fysisk. Rent kropsligt har jeg det fint, fastslår han og erklærer sig derudover enig med sin træner:

Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans
Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans

- Jeg tror, det er en fordel at have noget rutine, men det er selvfølgelig godt at have en kombination, så vi ikke alle er over 30 - også så der er nogle nye til at tage over, når vi andre engang stopper på landsholdet.

Og en af dem kan meget vel være Spellerbergs 11 år yngre holdkammerat Michael Damgaard, som er eneste mand i truppen uden slutrundeerfaring med landsholdet. Som debutant sætter han i hvert fald pris på at have nogle ‘ældre herrer’ med sig.

- Det er selvfølgelig altid rart at have nogle omkring sig, som har prøvet en masse. Jeg ved, at hvis jeg har nogle spørgsmål, så kan jeg altid henvende mig til nogle af de andre drenge, siger han.

KLUMME: Fra landsforræder til håndbold-VM
KLUMME: Fra landsforræder til håndbold-VM

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx