Af Ritzau - 24/08-16 18:46

Thomas Bjørn mangler selvtillid før Made in DenmarkThomas Bjørn mangler selvtillid før Made in Denmark

Den danske golfspiller kæmper med formen efter en ærgerlig sæson, der har været præget af skader.

storybild

Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen er blandt de største danske navne, der deltager i Made in Denmark. Turneringen løber af stablen fra torsdag til søndag. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Thomas Bjørn er på papiret det største danske navn ved golfturneringen Made in Denmark, der spilles i Himmerland i denne uge.

Men den 45-årige golfspiller har langt fra haft en god sæson. Rygproblemer har ført til dårlige resultater, og det har kostet på selvtillidskontoen, fortæller han.

- Det siger næsten sig selv. Træningsmæssigt er det stadig på et lavt niveau. Jeg kan ikke få den mængde træning, jeg gerne vil. Og så er det svært at få spillet til at hænge sammen.

- Selvtilliden har fået et nyk, så man må tage det, som det kommer, og arbejde videre. På et eller andet tidspunkt vender det, men om det bliver i denne uge, kan jeg ikke vide, siger Thomas Bjørn.

Han kan ikke fremhæve mange store resultater fra det seneste halvandet år.

- I de seneste 18 måneder har der ikke været så meget positivt at skrive hjem om. Det er ryggen. Jeg kan ikke de ting, jeg gerne vil. Nu har jeg fået gang i fysikken igen, og jeg føler, jeg kan lave noget. Men jeg kæmper stadigvæk med mængden i golftræningen, siger Thomas Bjørn på et pressemøde forud for turneringsstarten torsdag.

Thomas Bjørn håber, at den dårlige stime kan blive vendt, når han torsdag træder ud på golfbanen med publikums opbakning i ryggen.

- Man må håbe, man kan blive inspireret af at være her. Jeg spillede jo godt for et par år siden og spillede okay sidste år. Det er en bane, der egentlig passer mig meget fint. Jeg må se, om jeg kan blive inspireret og se en vej ind i det, siger han.

I 2015 endte Thomas Bjørn på en delt 27.-plads i Made in Denmark. Året før sluttede han på en delt fjerdeplads.

Foruden Thomas Bjørn er danske golfspillere som Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Anders Hansen og Søren Hansen til start i Made in Denmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx