Af Ritzau - 18/05-16 15:12

Ishockeylandsholdet har sjælden fordel før kvartfinalenIshockeylandsholdet har sjælden fordel før kvartfinalen

For første gang ved VM har det danske landshold mere forberedelsestid end modstanderen før Finland-brag.

storybild

Morten Green og holdkammeraterne har haft et hårdt program ved VM, men mod Finland får de endelig fordel af mere forberedelsestid. (Billede: Scanpix/Yuri Kadobnov)

De danske ishockeyspillere har onsdag aften en times istræning i Sankt Petersborg, dagen før de skal spille VM-kvartfinale mod Finland.

Det er værd at hæfte sig ved, for det er ikke mange træningspas, landstræner Jan Karlsson har haft mulighed for at gennemføre i et VM, hvor danskerne har skullet spille syv gruppekampe i løbet af blot ti dage.

- Vi har to hviledage før kvartfinalen, og det er helt vildt, for vi har jo haft et helt hjernedødt program, siger kaptajn Morten Green.

- Vi har spillet syv gruppekampe på ti dage, hvor de fleste andre hold spiller syv kampe på 12 dage.

- Tre gange, hvor vi har spillet to dage efter hinanden, har vi mødt hold, der lige har haft en hviledag. Det har været lidt hårdt at skulle kæmpe imod, siger han.

Kaptajnen har en pointe. Uden at tage munden for fuld kan man roligt sige, at det danske hold ikke har haft programplanlæggerne på sin side ved dette VM.

Hvis man ser bort fra premieren mod Norge, der var begge holds første kamp i turneringen, har danskerne hver eneste gang haft mindre hviletid end modstanderne.

Men mod Finland bliver det anderledes. Her er det endelig Danmark, der har fordel af at have flest hviletimer i benene. Mens Danmark afsluttede gruppespillet mandag aften mod Kasakhstan, var Finland i kamp et døgn senere mod Canada.

- Nu har vi fået muligheden for fysisk at gøre os helt klar, og så må vi håbe, vi kan stå distancen. Det er ikke hver dag, man får mulighed for at spille en VM-kvartfinale, siger Morten Green.

- Det bliver meget vigtigt, at vi kommer godt fra start, for det skal nødigt blive lige som mod Rusland, hvor vi kom hurtigt bagud. Så kan det godt blive en lang kamp.

- Vi håber på, at vi kan skabe en lige kamp, inden vi går ind til tredje periode, for så ved vi, at de kommer til at ryste lidt inde i det andet omklædningsrum, lyder slagplanen fra den danske veteran.

Kampen mellem Danmark og Finland begynder klokken 15.15 torsdag eftermiddag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx