Af Ritzau - 05/10-16 15:20

Håndbolddamer åbner Golden League uden backprofilHåndbolddamer åbner Golden League uden backprofil

Anne Mette Hansen er skadet og må sidde over, når Klavs Bruun Jørgensens tropper møder Rusland torsdag.

storybild

Anne Mette Hansen kæmper med en skade og er ikke med mod Rusland. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Det bliver et håndboldlandshold i en let svækket udgave, der torsdag spiller den første kamp i Golden League-turneringen mod Rusland i Haderslev.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen må nemlig se bort fra venstrebacken Anne Mette Hansen, der har været en af holdets mest markante spillere i det seneste års tid.

København-spilleren mødte op i landsholdslejren med en muskelforstrækning i hoftebøjerne og har måttet sidde udenfor, når resten af landsholdet har trænet.

- Anne Mette Hansen har ikke trænet med, så hun står over mod russerne, og så har vi valgt, at de tre målvogtere i A-truppen alle sidder over en kamp.

- Til denne kamp er det Christina Elm, som ikke er blandt de 16, og hun er så med næste gang, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Bruun Jørgensen får matchet sit hold mod den absolutte verdenselite i de kommende dage.

Foruden mødet med Ruslands olympiske mestre venter kampe mod sølv- og bronzevinderne fra Rio i form af Frankrig og Norge.

Danskerne spiller mod Frankrig i Esbjerg lørdag eftermiddag, mens nordmændene kommer på besøg i Horsens søndag.

- Vi glæder os til at komme i kamp og få efterprøvet nogle af de ting, vi har gået og trænet, og ikke mindst glæder vi os til at få set, hvor vi lige nu står i forhold til verdens bedste mandskaber, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Kampen mod Rusland begynder klokken 20.30 torsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx