Af - 23/07-15 17:24; Opdateret: 23/07-15 17:42

Fransk klatrer vinder Alpe-etape foran Jakob FuglsangFransk klatrer vinder Alpe-etape foran Jakob Fuglsang

Romain Bardet vandt 18. etape og er kommet tættere på den prikkede tricot. Jakob Fuglsang var med helt i front, men styrtede på næstsidste stigning.

storybild

Romain Bardet fra AG2R vandt 18. etape i Alperne foran blandt andet danske Jakob Fuglsang. (Billede: Polfoto/AP)

Det så længe ud til, at Fuglsang skulle ende den seks år lange sejrstørke i Tour de France, men danskeren blev slået af en fransk bjergklatrer og styrtede kort før mål.

Danske Jakob Fuglsang fra Astana angreb kom lige fra start med i et stjernespækket udbrud med blandt andre Joaquim Rodriguez (Katusha), Thomas Voeckler (Europcar), Roman Bardet (AG2R) og Pierre Rolland (Europcar).

Tour'en tiltrækker flere fans – men ikke i Frankrig...
Tour'en tiltrækker flere fans – men ikke i Frankrig...

I alt kom 29 ryttere med i udbruddet, og med 80 kilometer til mål havde de knap fire minutters forspring til feltet.

Undervejs på den 186,5 kilometer lange bjergetape i Alperne fra Gap til Saint-Jean-de-Maurienne kæmpede Fuglsang og Rodriguez om vigtige point til den prikkede tricot.

Rytterne klatrede sig vej over hele syv kategoriserede stigninger, og ved næstsidste stigning, Col de Glandon, var frontgruppen reduceret til 11 mand.

Contador taber tid i tysk alpetriumf
Contador taber tid i tysk alpetriumf

Her lykkedes det for Fuglsang at slippe væk fra Rodriguez, men før den lange og svære nedkørsel styrtede danskeren. Det var fordi, han stødte sammen med en motorcykel på den smalle vej:


Sort uheld betød, at Fuglsang mistede vigtige point i kampen om bjergtrøjen og muligheden for at vinde etapen, men danskeren kom op på sadlen og var i stand til at sidde med helt fremme.

Chaufføren skal være glad for, at han ikke er i nærheden af mig lige nu. Chancen for at vinde etapen var der, jeg så ham slet ikke og blev bare kørt ned bagfra. Det er skandaløst, sagde Fuglsang til pressen efter etapen.

Syg Van Garderen forlader Touren
Syg Van Garderen forlader Touren

Sådan så det ud, da Fuglsang måtte bide i asfalten.


På nedkørslen angreb 24-årige Romain Bardet, og fik hul ned til Fuglsang og forfølgergruppen.

Jakob Fuglsang blev sat før sidste stigning, og dermed vandt Bardet 18. etape, da han kom over målstregen knap ét minut før nummer to, Pierre Rolland.

Vi var enormt trætte, derfor kunne jeg gøre forskellen på nedkørslen. Det var lange tre kilometer til mål, hvor jeg kørte ud over mine grænser. Jeg havde det ikke godt i staren, men alt løsnede sig, da jeg kom med i udbruddet, forklarede etapevinderen til pressen efter triumfen.

Oleg Tinkov: Sagan er Tourens klart stærkeste rytter
Oleg Tinkov: Sagan er Tourens klart stærkeste rytter

Romain Bardet overhaler Chris Froome i bjergkonkurrencen, men den nye mand i den prikkede tricot er Rodriguez, som fører med fem point ned til Bardet.

Louis Meintjes fra det afrikanske hold MTN-Qhubeka stillede ikke til start på 18. etape på grund af sygdom, og han er således udgået af løbet.

Sydafrikaneren var en dark horse til bjergkonkurrencen, men nu har Fuglsang altså én konkurrent mindre. Mark Renshaw fra Etixx-Quickstep udgik også.

Contador om The Double-forsøg: Vil ikke gøre det igen
Contador om The Double-forsøg: Vil ikke gøre det igen


LÆS OGSÅ: Froome overvejer at overtage Contadors double-jagt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx