20/10-17 11:11

Sepp Blatter takker ja til Putins VM-invitationSepp Blatter takker ja til Putins VM-invitation

Den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter har i sinde at dukke op ved VM i Rusland til sommer.

storybild

Sepp Blatter (til venstre) og Vladimir Putin (til højre) ses her under VM i Brasilien i 2014. Næste år mødes de igen ved VM i Rusland. Reuters/Ria Novosti

Genève. Den tidligere præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Sepp Blatter afsoner en karantæne på seks år fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Han er derfor uden fodboldpolitisk indflydelse, men han har tænkt sig at dukke op ved sommerens VM i Rusland, som han er inviteret til af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- Jeg vil tage til VM i Rusland. Jeg har fået en invitation fra præsident Putin, siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg ved ikke, hvor længe jeg vil være i Rusland, og om jeg kommer til åbningskampen eller finalen. Fordi jeg ikke må arbejde med fodbold, bliver det måske kun et kort besøg, siger Blatter.

Blatters karantæne fra fodboldrelaterede aktiviteter skyldes, at han har haft svært ved at gøre rede for en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc.

Pengene var med Blatters velsignelse afsendt af Fifa til Michel Platini, dengang Platini var præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Den sag var en del af den omfattende skandale i Fifa.

Skandalen brød ud i maj 2015, da schweizisk politi arresterede flere korruptionsmistænkte fodboldfolk i forbindelse med en Fifa-kongres og præsidentvalg i Zürich.

Aktionen skete på foranledning af det amerikanske justitsministerium.

Fire dage efter at være genvalgt trak Sepp Blatter sig som Fifa-præsident. Han varetog embedet fra 1998-2015.

Blandt andet omfatter Fifa-skandalen økonomisk vinding til en række fodboldbosser, som har tjent penge på enten salg af tv-rettigheder eller på at have solgt deres stemmer i forbindelse med valg af værtslande for VM-slutrunder.

Tildelingen af VM til Rusland mistænkes blandt andet for at være foregået ved urent trav.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx