Af - 12/03-14 17:00

Glem Vettel: Her er årets nye favoritGlem Vettel: Her er årets nye favorit

Lewis Hamilton bliver verdensmester, mener mange eksperter efter årets tests. Her fortæller sportschef for Dansk Automobil Sports Union, Bo Baltzer Nielsen, hvorfor.

storybild

(Billede: Polfoto/Brandon Malone)

Gode testresultater
Mercedes er det team, som har kørt længst af alle i år. Nico Rosberg, Hamiltons team-kammerat, har kørt længst af alle, og Hamilton selv femte længst.

»Det fortæller bare, at Mercedes har haft en rigtig, rigtig, god forberedelse. Og det er kun med til at pumpe endnu mere selvtillid i Hamilton. Det er altafgørende i Formel 1, at du har en bil, du stoler på, og som reagerer på de justeringer, du laver,« forklarer Nielsen.

Red Bull-boss: Vi kan tabe med to omgange
Red Bull-boss: Vi kan tabe med to omgange

Talentet:
Lewis Hamilton viste allerede i første sæson, at han var klar til at blande sig med favoritterne. Han endte med en samlet andenplads og vandt året efter.

»Han er en af de åbenlyse naturtalenter inden for motorsport. Jeg har fulgt ham, siden han var 10 år og kørte gokart. Han har altid været med oppe foran, og det kommer han uden at tænke over det. Han gør det bare. Han har også vundet løb i dårligere biler, som han måske ikke burde have vundet - på ren talent,« siger Bo Baltzer Nielsen.

Mental:
Hamilton er en fighter. I 2008 kørte englænderen sit andet Monaco-grandprix, punkterede men skiftede dæk og endte med at vinde løbet.

»Lewis tror på det, så længe det fysisk kan lade sig gøre. Han er utroligt mental stærk, hvis ikke han var det, var han heller ikke blandt favoritterne. Hver gang han sætter sig i bilen, regner han med at vinde og tvivler aldrig på egne evner. Og så er han totalt frygtløs,« pointerer sportschefen.

Dom: Sådan ender Magnussens sæson
Dom: Sådan ender Magnussens sæson

Erfaring:
Hamilton har været i Formel 1 siden 2007. Alle årene har han blandet sig i topstriden.

»Han var en sensation fra start og var ofte på podiet. Nu kan han koble erfaringen på. I starten lavede han nogle begynderfejl, som måske kostede ham verdensmesterskabet. De fejl kan han minimere nu, og det gør ham utrolig farlig,« understreger Bo Baltzer Nielsen

Hans team:
Lewis Hamilton kom til Mercedes-teamet i sæsonen 2013.

»Jeg synes, hans team ser rigtig stærkt ud. Fordelen ved Mercedes er, at de laver både motor og chassis selv. Der er ikke en leverandør af motor, som man skal samarbejde med. Og det har de nu gjort i tre år. Og rent økonomisk bliver der også postet rigtig mange penge i holdet,« fortæller Baltzer.


LÆS OGSÅ: Her er de nye regler for Formel 1-racerne

LÆS OGSÅ: Barcelona-stjerner bliver Simpsons-figurer

LÆS OGSÅ: Han er Manchester Citys chance

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx