Af - 06/04-14 18:51

FCK fjernede forårsforbandelsenFCK fjernede forårsforbandelsen

Københavnerne har mildest talt haft et dårligt forår. Men søndag fandt de spillet og sejrede sikkert mod Sønderjyske.

storybild

Daniel Braaten headede løverne foran efter tyve minutter. (Billede: Lars Poulsen)

FCK havde inden dagens kamp mod Sønderjyske kun skrabet seks point sammen i forårets seks ligakampe.

I dag kunne de lægge tre til, da de hjemme besejrede ligaens bundprop med 2-0.

Hjemmeholdet startede bedst og pressede Sønderjyske højt på banen. Men som i mange andre af forårets kampe havde de i starten svært ved at finde den målgivende aflevering.

Og det betød, at Sønderjyske først kom til en god mulighed. Bjørn Paulsen erobrede bolden på højrebacken og sendte en lang bold til Songani på venstrefløjen. Han trak ind i banen og sparkede hårdt på mål. Wiland kunne kun parere bolden op i luften, men havde derefter styr på den.

OB går ned i Viborg
OB går ned i Viborg

Men så fik de hvid-blå ellers mere styr på kampen. Løverne spillede mere sikkert og aggressivt end i forårets seneste kampe. Og efter lidt tumult og dårlige clearinger i Sønderjyskes felt kom Bolanos til en stor chance i feltet og sparkede fladt på mål. Kun Skenders hurtige reaktion på stregen holdt bolden ude.

FCK'erne holdt fast i det friske spil, og efter små 20 minutters spil kom forløsningen, da Braaten satte panden på et indlæg fra Christoffer Remmer.

ØV: Magnussen er udgået i røg og damp
ØV: Magnussen er udgået i røg og damp

Og knap et kvart senere gik det igen galt for gæsterne. FCK's Gislason forsøgte at skære Sønderjyskes forsvar over med en dyb stikning i feltet. Sønderjydernes kaptajn, Lodberg, forsøgte at blokere afleveringen, men ramte den med hælen og endte med at spille Bolanos helt fri i det lille felt. Med et lille lob kunne costaricaneren nemt gøre det til 2-0 for hovedstadsklubben.

I anden halvleg startede FCK med samme tempo. Cornelius sendte Rurik Gislason ind i feltet med en fin stikning, men islændingen sparkede langt over mål.

Magnussen kører ind i Raikkonen – igen
Magnussen kører ind i Raikkonen – igen

Ti minutter efter havde Cornelius en stor chance efter en præcis, lang bold af Bengtsson fra egen banehalvdel. Cornelius udnyttede dog ikke, at han var alene mod Skender i målet.

Selvom FCK spillede bedre offensiv fodbold, end de længe har gjort, var der ikke helt styr på det i defensiven.

Med små tyve minutter igen var det kun Wiland, som gjorde, at Sønderjyske ikke reducerede, da indskiftede Mikael Uhre havde en fin mulighed i feltet, men Wiland var hurtig ude af målet og gjorde sig bred.

Kort før tid var Uhre igen på spil, da han tilkæmpede sig en lang stikning og hamrede bolden på stolpen, hvorefter bolden gik ud til målspark.

LÆS OGSÅ: Cancellara snupper sin tredje sejr i Flandern Rundt

LÆS OGSÅ: Agger er ikke med for Liverpool

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx