Af - 20/05-16 16:30

10 ting jeg lærte, da jeg begyndte at spille fodbold10 ting jeg lærte, da jeg begyndte at spille fodbold

Fra komplet nybegynder til... fodboldglad type.

Bildstrecke im Grossformat »

Se billeder fra Global Goals World Cup her.

Under projektet Mission Fodbold ville jeg som komplet fodbold-nybegynder se, om jeg kunne lære at spille fodbold på en måned. Med hjælp fra trænere og et hold, som jeg dannede af metroxpress-læsere, endte det hele ganske lykkeligt under turneringen Global Goals World Cup.

Her deltog jeg for første gang nogensinde i en turnering - og jeg er altså typen, der blev valgt sidst i skolegården. Vi endte med at vinde en kamp og vores pulje i turneringen, men vi blev slået ud i kvartfinalen.

Kan man lære fodbold på én måned? Sådan var allerførste træning
Kan man lære fodbold på én måned? Sådan var allerførste træning

Jeg er slet ikke færdig med fodbold. Og læser du de 10 ting, jeg lærte under min måneds intense fodboldtræning, vil du måske forstå hvorfor.

Det er den vildeste intervaltræning


Jeg løber og har taget diverse træningstimer i fitnesscenteret. Men intet har gjort mig så hummer-rød i hovedet, forpustet og udmattet som fodboldtræning. Når man skal sætte i hurtigt løb, jagte bolden og styrte rundt på banen, er det den vildeste intervaltræning. Under Mission Fodbold har jeg ikke været i fitnesscenteret en eneste gang, fordi det simpelthen har virket kedeligt og formålsløst i forhold til en tur på banen.

Sofa og Netflix keder mig

I det hele taget har fodbolden fået mig væk fra Netflix-stunderne på sofaen og ud i den friske luft. Det farlige er jo at komme hjem fra arbejde og ramme sofaen. Det kender vi alle sammen, ikke? Men når du har et mål om at blive bedre til fodbold, og du opdager, hvor sjovt det rent faktisk er, så vil du bare gerne ud og spille. Flere gange glædede jeg mig til at komme afsted - også i regnvejr. Ja, jeg ved, det lyder skørt.

Du bliver bedre af at være på et hold


Da jeg dannede et fodboldhold bestående af metroxpress-læsere, nævnte flere af kvinderne, at noget af det bedste ved fodbold er sammenholdet. “Ja-ja, mon ikke det er en kliché”, tænkte jeg ærlig talt dengang. Men så blev jeg klogere. Når man er på et hold, så yder man pludselig mere, end man måske ellers ville. Man vil jo gerne gøre det bedste for holdet og hjælpe de andre til at blive bedre. Og når man kikser et mål, er det så rart, at nogen griner kærligt af det og siger “kom igen”.

Du får stærke ben - med blå mærker


Da min kære træner skulle lære mig helt basale ting som at sparke til en bold med indersiden af foden, opdagede jeg nye muskler, som havde ligget i komplet dvale. Av, hvor gjorde det ondt at træne dem op. Men nu har jeg meget stærkere ben. Pyt med de blå mærker.

Træningstøj er det bedste tøj


Hvorfor har jeg ikke opdaget, hvor vidunderligt og praktisk træningstøj er før nu? Kæmpe fejl fra min side af! Nu drømmer jeg bare om endnu flere fodboldsko, trøjer, sokker og shorts. Man kan da ikke gå ned på udstyr - og stil.

Du skal bruge hjernen


“Er fodbold ikke bare noget, hvor man skal sparke til en bold?” Nej! Fodbold kræver rigtig meget koncentration. Især når man skal lære nye bevægelser, teknikker og lægge en plan for, hvordan man scorer drømmemål. De gange, hvor jeg var ukoncentreret, gik det straks ned ad bakke. Så fodbold er i dén grad også hjernetræning.

Du kan og skal overvinde dig selv


Undervejs ramte jeg virkelig muren og følte ikke, det for alvor gik fremad med at blive bedre. Her lærte en dygtig mentaltræner mig at tænke på en måde, som gør, at jeg kan præstere mit bedste og ikke ende i en sump af frustration. Teknikken kan bruges i alle mulige andre situationer, om det så er en eksamen eller et svært møde. Så hvis man har brug for selvtillid, er fodbold en interessant måde at arbejde med sig selv på.

Du kommer med i en ny, social klub


Når man spiller fodbold, så falder man automatisk i snak med nye mennesker, om det så er på en bane, i ens gård eller på en kunstgræsbane i Fælledparken. Folk vil låne en bold, give gode råd eller spørger, om man vil spille en kamp. Det er helt vildt hyggeligt og socialt.

Man fatter, hvorfor folk gider se fodbold


Siden jeg har lært om spilleteknik, har jeg fået øjnene op for at se fodbold i tv eller allerhelst på et fyldt stadion med masser af stemning. Jeg har ellers aldrig forstået, hvorfor folk sidder klistret til skærmene under diverse finaler. Men nu hvor jeg ved, hvor svært det er, og hvor mange muligheder der er i et spil fodbold, er det tusind gange mere spændende.

Fuck forfængelighed


Er vi ikke alle sammen ret forfængelige, når det kommer til stykket? Jeg vil i hvert fald gerne indrømme, at jeg er. Men når jeg spiller fodbold, er der nogle timer, hvor jeg ikke skænker mit “image” en eneste tanke. Ja, jeg er fuldstændig ligeglad med, om jeg ligner en idiot, fordi jeg har det fantastisk sjovt og bevæger mig.

Hvad lavede du i frikvarteret? Det siger det om dig
Hvad lavede du i frikvarteret? Det siger det om dig

Tanketrick: Sådan klarer du eksamen, et vigtigt møde eller et mål
Tanketrick: Sådan klarer du eksamen, et vigtigt møde eller et mål

Se lidt af Global Goals World Cup her:

LÆS OGSÅ: QUIZ: Fatter du disse 10 fodbold-udtryk?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx