Af Ritzau - 24/06-17 15:53; Opdateret: 24/06-17 16:20

Magnussen slutter som nummer 13 i Baku-kvalifikationMagnussen slutter som nummer 13 i Baku-kvalifikation

Kevin Magnussen blev nummer 13 i kvalifikationen, men starter i 12.-position i søndagens grandprix i Baku.

storybild

Kevin Magnussen klemte sig lige netop videre til Q2 i lørdagens kvalifikation. (Billede: Scanpix/Andrej Isakovic)

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) sluttede som nummer 13, da der lørdag eftermiddag blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Baku.

I søndagens grandprix begynder han dog i 12.-position, da Carlos Sainz (Toro Rosso) rykkes fra 12.- til 15.-position som følge af en straf.

Helt i front i pole position starter briten Lewis Hamilton. Han slog lige akkurat teamkammeraten Valtteri Bottas.

Magnussen kørte sig i kvalifikationen videre til Q2, men han var aldrig rigtig tæt på at bane sig ind blandt de ti hurtigste, der fortsatte til Q3.

Danskeren klemte sig hårfint videre fra det indledende Q1. Alt pres lå på ham på den sidste omgang, hvor han havde optimale betingelser med meget plads foran sig på banen.

Det udnyttede han og kom med videre med en margin på 0,305 sekunder på 14.-pladsen.

Derimod sluttede kvalifikationen for teamkollegaen Romain Grosjean. Franskmanden sluttede som nummer 17 og kom ikke med de 15 hurtigste videre.

I Q2 var Magnussen hele tiden i den tunge ende af feltet.

I det afsluttende Q3 sikrede Hamilton sig endnu en gang pole position, men først efter et drama, hvor tiden måtte stoppes med 3 minutter og 33 sekunder tilbage.

Således kørte Daniel Ricciardo fra Red Bull i barrieren, så alle andre biler måtte køre i pitten, mens Ricciardos bil blev fjernet.

På det tidspunkt havde Bottas sat bedste tid, men på sidste omgang lykkedes det altså for Hamilton at henvise den anden Mercedes-bil til andenpladsen.

Det er femte gang i 2017 og 66. gang i karrieren, at Hamilton starter i pole position. I den samlede stilling ligger han på andenpladsen med 129 point efter Ferraris Sebastian Vettel, der fører med 141 point.

Tyske Vettel sluttede som nummer fire i kvalifikationen efter teamkammeraten Kimi Räikkönen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx