Af Rasmus Rask Vendelbjerg - 22/08-14 19:27

Dobbelt dansk guld ved EM i svømningDobbelt dansk guld ved EM i svømning

Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen har fredag sørget for mere dansk guld.

storybild

Rikke Møller sikrede fredag aften Danmarks fjerde EM-guldmedalje ved svømme-EM i Berlin. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Danmarks femte guldmedalje er i hus ved svømme-EM i Berlin. For anden gang er det Rikke Møller Pedersen, der kan træde op på det øverste trin på sejrspodiet, mens også Jeanette Ottesen vandt guld i 100 meter butterfly.

Ulækker buffet stopper Lotte Friis
Ulækker buffet stopper Lotte Friis

Rikke Møller Pedersen var fredag aften ganske suveræn i favoritdisciplinen 200 meter brystsvømning, og med sejren er Møller Pedersen oppe på to guldmedaljer ved mesterskaberne efter triumfen på den halve distance i onsdags.

I Velodromen i Berlin lagde hun sig i front fra start og vendte først efter 50 meter, og det blev snart blot en kamp for at slå sin egen verdensrekordtid fra Barcelona sidste sommer.

Ottesen vinder Danmarks første medalje ved svømme-EM
Ottesen vinder Danmarks første medalje ved svømme-EM

Det lykkedes lige akkurat ikke med tiden 2.19,84 minut, og danskeren så - trods sejren - noget skuffet ud efter løbet. Der var fire sekunder ned til den næstbedste, Molly Renshaw fra Storbritannien.

Nogen overraskelse kan triumfen ikke siges at være. Danskeren var på forhånd storfavorit, efter at hun i semifinalen var mere end et sekund hurtigere end den næstbedste i bassinet.

Tyvstart koster Danmark guld ved svømme-EM
Tyvstart koster Danmark guld ved svømme-EM

Mere spændende var det for Jeanette Ottesen.

En hundreddel af et sekund. Så lille var afstanden nemlig mellem nummer et og to i kvindernes 100 meter butterfly ved svømme-EM i Berlin.

Men det var nok til, at Jeanette Ottesen efterfølgende kunne lade sig hylde som europamester efter at have taget fusen på svenske Sarah Sjöström, der ellers har markeret sig som en af mesterskabernes store profiler.

Ottesen lagde som vanligt hårdt ud og holdt et fint forspring til der var svømmet 75 meter, men så satte Sjöström slutspurten ind, og det udviklede sig til et uhyre tæt opløb.

Men danskerens indslag var lige akkurat før svenskerens, og dermed fik Ottesen revanche for nederlaget på den halve distance tidligere på ugen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx