Af - 17/05-14 20:33; Opdateret: 17/05-14 20:46

Efter ni års titel-tørke: Arsenal vender 0-2 til sejr og vinder pokalenEfter ni års titel-tørke: Arsenal vender 0-2 til sejr og vinder pokalen

Arsene Wengers tropper tager endelig en titel efter ni års tørke.

storybild

Mathvinder Ramsey jubler over den første Arsenal-pokal i ni år. (Billede: Polfoto/AP/Kirsty Wigglesworth)

Med en 3-2-sejr efter forlænget spilletid vandt Arsenal den engelske FA Cup-finale over Hull, der ellers var foran 3-2.

Det er den første titel, Arsenal vinder, siden 2005. Dengang blev det også til FA Cup-sejr, men siden da er det blandt andet blevet til et nederlag i en Champions League-finale, og derfor var det en kæmpe forløsning for 'The Gunnars' at slå lilleputterne fra Hull.

Sikker sejr bringer Arsenal tæt på Champions League
Sikker sejr bringer Arsenal tæt på Champions League

De gule underdogs startede ellers med bulder og brag og kom i løbet af kampens første ti minutter foran 2-0 på mål af James Chester og Curtis Davies.

Kort efter reducerede Arsenals Santi Cazorla på et smukt frispark, og den stilling holdt til pausen. Arsenal havde godt nok bolden mest, men der kom ikke overvældende mange chancher ud af anstrengelserne.

Arsenal er i FA Cup-finalen efter drama mod Wigan
Arsenal er i FA Cup-finalen efter drama mod Wigan

Med 20 minutter tilbage lykkedes det dog Laurent Koscielny at få bolden i mål, og så var det helt lige. Dermed måtte holdene ud i forlænget spilletid, hvor Aaron Ramsey med et yderligt placeret fladt skud blev helten for Arsenal kort inde i anden halvleg af den forlængede spilletid.

Hull-spillerne, der ellers virkede udmattede mod kampens slutning, fik dog en gylden mulighed, da Arsenal-stopperen Mertesacker smed en bold væk på egen halvdel, og målmand Fabianski kom stormende langt ud af sit mål, men missede tacklingen. Sone Aluko skød dog forbi det tomme mål fra en spids vinkel.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Se det rørende interview: Erik Brandt...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx