Af Ritzau - 25/03-17 07:27; Opdateret: 25/03-17 08:27

Kørefejl sender Magnussen langt tilbage i startrækkenKørefejl sender Magnussen langt tilbage i startrækken

Kevin Magnussen lavede en kørefejl i kvalifikationen i Australien, hvor Lewis Hamilton tog pole position.

storybild

Kevin Magnussen kørte lørdag morgen dansk tid sin første kvalifikation for Haas, da Formel 1-feltet lagde fra land i Melbourne. Det gik ikke efter planen for danskeren. (Billede: Scanpix/William West)

Indledningen på 2017-sæsonen i Formel 1 blev ikke en god oplevelse for Kevin Magnussen, som debuterede i sin nye Haas-racer.

Danskeren begik en kørefejl på den omgang i førstekvalifikationsrunde (Q1), som skulle sende ham videre til Q2, og dermed røg han ud. Han starter som nummer 17 i søndagens grandprix.

Pole position gik til Lewis Hamilton (Mercedes), mens Sebastian Vettel (Ferrari) starter toer foran Valtteri Bottas (Mercedes).

Efter en tur i pit skulle Magnussen ud og sætte en hurtig omgang mod første kvalifikationsrundes afslutning, og han var godt på vej med et par gode sektortider.

Men i sving 12 på den sidste halvdel af banen kom Haas-danskeren for langt ud i et sving, og han måtte gennem grus og græs for at komme tilbage på banen.

Det ødelagde omgangen, og Magnussen kunne skuffende trille i pit igen uden udsigt til Q2.

Teamkammeraten Romain Grosjean kom sikkert videre blandt de 16 biler til Q2 og imponerede yderligere ved også at køre sig blandt de sidste ti biler til Q3.

Grosjean endte med en flot startposition som nummer seks, der viser et stort potentiale i Haas-bilen, som Kevin Magnussen skal forsøge at udnytte søndag.

Ved den afsluttende træning inden kvalifikationen havde danskeren vist bedre takter end i de øvrige træninger i Melbourne.

I den sidste træning var Magnussen tiendebedst af alle i feltet, efter at bilen havde givet lidt problemer under fredagens træninger.

Men det endte alligevel i skuffelse i kvalifikationen.

Søndag køres selve grandprixet i Australien, hvor Kevin Magnussen i sin tid havde en fremragende debut i Formel 1 for McLaren, da han blev nummer to.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx