Af Ehsan Faizzad - 11/02-18 13:03; Opdateret: 11/02-18 16:07

OL-helt tæt på at dø efter brutalt uheld sidste år: Se billedet, der går verden rundtOL-helt tæt på at dø efter brutalt uheld sidste år: Se billedet, der går verden rundt

Alt er muligt.

PyeongChang mens du sov: Store overraskelser i Slopestyle-finalen

Den canadiske snowboarder var for 11 måneder siden ude for et grusomt skiuheld, der var tæt på at koste ham livet. Det tog halvanden time, før redningshelikopteren endelig fandt Mark McMorris liggende i sneen.

Han havde ødelagt sin milt, brækket sin arm, kæbe, bækkenbund og ribben samt punkteret sin venstre lunge. Men der skulle mere til at stoppe den 24-årige atlet. I går vandt han på utrolig vis en bronzemedalje i disciplinen snowboard slopestyle til vinter-OL i Pyeongchang.

»Alt er muligt,« skrev de olympiske leges officielle Twitter-profil med et før og efter-billede af Mark McMorris.

Se video fra finalen over artiklen

Det var ellers en helt almindelig dag, hvor han skulle stå på ski uden for pisterne. Men pludselig mistede den rutinerede skiløber kontrollen og kolliderede på voldsom vis med et træ. Han var bevidstløs i 45 sekunder, hvorefter han vågnede og ventede på, at hjælpen ville komme.

»Jeg troede ikke, at jeg nogensinde ville snowboarde igen, da jeg lå der efter at have ramt træet. Jeg var vågen og ventede. Lige så snart helikopteren kom, faldt jeg i søvn,« sagde Mark McMorris dengang til det amerikanske medie CBC og tilføjede:

»Jeg kastede op. Jeg troede, jeg skulle dø - bogstavelig talt.«

Episoden, der var tæt på at koste ham livet, har dog ikke skabt frygt eller angst hos Mark McMorris. Han har i stedet fået en bedre forståelse for sporten.

»Jeg elsker naturligvis sporten mere end noget andet. Ingenting giver mig en større glæde end at snowboarde. Nu har jeg fået muligheden for at blive rask igen, så kan jeg lige så godt gøre det igen,« sagde Mark McMorris til Toronto Star.

Mark McMorris var for et år siden rangeret som den bedste snowboarder i verden. Han har fire guldmedaljer ved X Games i Aspen og en bronzemedalje fra vinter-OL for fire år siden i Sochi.

De olympiske lege i Pyeongchang startede fredag og slutter igen den 25. februar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild afsløring: FIFA overvejer at...
bt.dk
DRs 'chefredaktion' er vokset fra 15...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx