Af - 28/09-15 14:04

Ukendt Brøndby-spiller har sparket euforien tilbage på VestegnenUkendt Brøndby-spiller har sparket euforien tilbage på Vestegnen

Debutanten Christian 'Greko' Jakobsen har på en uge hevet Brøndby op fra krisesnak til derby-eufori.

storybild

Christian 'Greko' Jakobsen scorede fire mål i sin debut mod Holbæk i pokalen. Han fik også en flot Superliga-debut i derby-sejren over FCK. (Billede: Polfoto/Jonas Olufson)

Christian 'Greko' hvem?

Den 22-årige offensivspiller Christian 'Greko' Jakobsen, som Brøndby hentede i 1. Divisionsklubben FC Roskilde, har langsomt bygget op til den lille storm, han på under en uge har taget Brøndby og resten af fodbolddanmark med.

Først med hele fire mål i sin debut i 7-0-sejren over Holbæk i DBU Pokalen, og i går med Superliga-debut i det ultimative opgør for en Brøndby-spiller: Derbyet mod ærkerivalerne FC København.

Brøndbys 'action man' blev matchvinder: Jeg vinder alle nærkampe
Brøndbys 'action man' blev matchvinder: Jeg vinder alle nærkampe

Fodboldfan angriber betjent efter derby
Fodboldfan angriber betjent efter derby

- Jeg havde joket lidt, da jeg kom herud, at der ikke var grund til at få debut før denne kamp, så det var helt fantastisk at starte ud på denne måde, siger 'Greko', som efter kampen havde svært ved at gøre andet end at smile.

Ikke alene fik han debut i den vilde kulisse på Brøndby Stadion, men han havde også en vigtig fod med i sejren. Det var hans fine aktion på højrefløjen, der udløste hjørnesparket, som førte til Martin Albrechtsens føringsmål.

Nedsparket FCK-back må en tur tilbage på hospitalet
Nedsparket FCK-back må en tur tilbage på hospitalet

Sender FCK'er på hospitalet: - Han var hurtigere, end jeg troede
Sender FCK'er på hospitalet: - Han var hurtigere, end jeg troede

- Aggers slår den dybt, så tog jeg det løb. At vi så scorer på det hjørne, det er jo klasse, lyder det beskedent fra den nye Brøndby-spiller, som kom på banen til stor jubel på Brøndby Stadion, da der manglede godt 20 minutter.

- Den modtagelse, jeg fik herinde, og den fejring, da vi scorer målet, er jo helt ubeskrivelig. Det er helt vildt. Det gyngede derude. Det er som en boble, hvor alt andet er lige meget, siger Christian 'Greko' Jakobsen, som trods den flotte start i gult og blåt holder benene plantet i jorden ude på Vestegnen.

35-årige Martin Albrechtsen sænker FCK i Brøndby
35-årige Martin Albrechtsen sænker FCK i Brøndby

Rødglødende Ståle om dommer: Han turde ikke
Rødglødende Ståle om dommer: Han turde ikke

- Der ikke så meget, der er ændret. Det første halve år skal være en indkøringsfase. Jeg har hele tiden sagt, at jeg har håbet på nogle indhop i dette efterår. Nu håber jeg, at der kommer flere. Hvis jeg gør det godt, blive det til mange minutter, men ellers har jeg tålmodighed, siger den 189 centimeter høje kantspiller, som betegner sig selv som en alsidig og fysisk stærk kantspiller med fart i benene, som også kan bruges på som 10'er eller 9'er.

Og kombineret med det drive og selvtillid, han har vist i sine to kampe for Brøndby, er der vist ingen tvivl om, at træne Thomas Frank får svært ved at se bort fra den nye, ydmyge Brøndby-helt fremover.


LÆS OGSÅ: Brøndby-profiler: Vi spiller med hjertet uden på trøjen

LÆS OGSÅ: Brøndby bløder: Låner millioner af bestyrelsesformand

LÆS OGSÅ: Comeback: Superliga-profiler er atter klar til kamp

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx