Af - 18/12-13 20:10

Den danske Polen-succes: Jeg er helt følelsesløsDen danske Polen-succes: Jeg er helt følelsesløs

Danske Kim Rasmussen har sensationelt kvalificeret det polske landshold til semifinalerne ved VM i Serbien, efter en 22-21-sejr over Frankrig. Læs interview.

storybild

(Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Hvordan er det?

- Jeg ved det ikke. Jeg er helt følelsesløs lige nu. Stolthed. Det er helt utroligt, det her. At det kunne ske. Vi tror på os selv på holdet, og vi tror på det, vi laver. Det er det, jeg prøver at blive ved med at banke ind i hovederne på pigerne. Hvis vi holder os til det, vi aftaler, kan vi efterhånden slå alle i hele verden. Vi kan også tabe til rigtig mange, men vi har ramt en rigtig god form lige nu, og alle spillerne er friske.

Lille Lars-bror og 'Sambabak' sikrer dansk VM-sølv
Lille Lars-bror og 'Sambabak' sikrer dansk VM-sølv

Der er sikret tre danske landstrænere i semifinalerne. Er du godt klar over, at du lige har sikret Danmark en VM-medalje?

- Ja. Der må være én, der vinder en medalje. Men ved du hvad, jeg er så fokuseret på os selv. Vi tager én kamp ad gangen. Vi tænker slet ikke på sådan nogle ting. Lige nu tænker vi på, at vi ikke skal hjem nu. Vi tror på, at vi kan skabe overraskelserne, og når vi er så langt her, kan alt sgu ske.

Hvad havde du håbet på, da du satte dig i flyet mod Serbien?

- Jeg havde håbet på, at vi ville levere en god indsats, som vi kunne være stolte af. Det er ikke ensbetydende med, at vi ville komme langt. Vi skulle presse Spanien og Norge i gruppen, og det formåede vi at gøre, og vandt klart de andre kampe. Også over Angola. Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne være i en semifinale.

Wilbek på landstrænerjagt: Glad for VM-succes
Wilbek på landstrænerjagt: Glad for VM-succes

Hvorfor er I lykkedes så godt ved dette VM?

- Det har taget lang tid at bygge op. Det har taget tre år at få en vindermentalitet på holdet, og det har krævet rigtig meget arbejde. Polen har før kunnet spille godt i 30 minutter, men en kamp varer jo 60. Så det der med at holde fokus i 60 minutter har været et kæmpe stykke arbejde, som jeg har holdt fokus på. De knokler pigerne. Jeg presser dem til deres yderste. Men vi har skabt et fantastisk fællesskab. Vi har det kanongodt, alle glæder sig, aller smiler og er glade. Selvom vi taber står vi sammen.

Er I stadig underdogs?

- Vi er altid underdogs, fordi der står Polen på vores trøjer. Det har ikke den store respekt. Jo, vi laver et godt resultat her, men vi har altså lavet et godt resultat, men vi har lavet gode resultater det seneste halvandet år, hvor vi har slået Rusland og startede deres nedtur. Vi er klart underdogs. Vi er helt nye i det her.

Husker du VM-guldet i 1997? Kan Danmark gøre det igen?
Husker du VM-guldet i 1997? Kan Danmark gøre det igen?

Vil du helst møde Norge eller Serbien i semifinalen?

- Det kunne da være meget sjovt at slå Serbien foran 15.000 tilskuere.

Men rent sportsligt, hvem er de nemmeste modstandere?

- Norge har vi spillet mod. Det er Lunde på mål, som er verdensklasse. Serbien er 15.000 tilskuere og en ekstrem fysik. Vores fysik fejler heller ikke noget, og det kunne måske være meget rart at møde Serbien. De undervurderer os nok ikke – kun i underbevidstheden, og vi kan være en farlig modstander for dem.

LÆS OGSÅ: Pytlick om skæbnekamp: Det bliver ekstremt svært

LÆS OGSÅ: Målvogterprofilen droppede volleyball

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx