07/07-17 18:34

Kittel-hattrick giver Dan Martin ro inden bjergslageneKittel-hattrick giver Dan Martin ro inden bjergslagene

Nuits-Saint-Georges. På fredagens 7. etape sørgede supersprinteren Marcel Kittel (Quick-Step) for sin og holdets tredje sejr i årets Tour de France.

storybild

Nuits-Saint-Georges. På fredagens 7. etape sørgede supersprinteren Marcel Kittel (Quick-Step) for sin og holdets tredje sejr i årets Tour de France.

Det var samtidig sidste mulighed for sprinterne på denne side af mandagens hviledag, og Kittel har fået en tæt på perfekt start.

Nu gælder det to bjergetaper i weekenden, hvor især holdets klassementshåb Dan Martin skal vise sig frem, og han går afslappet ind til udfordringerne med Kittels succes i baghovedet.

- Det er altid sådan i Tour de France, at hvis du kommer godt fra start, så letter presset på os alle, og vi kan køre med selvtillid, siger den irske bjergrytter efter Kittels fuldbyrdede hattrick.

Omvendt går feltet også ind til de to dage i bjergene med en hård 7. etape på over 213 kilometer i benene.

- Det blev meget hårdere end forventet. Der var meget nervøsitet på grund af vinden, lyder det fra Dan Martin.

Også den kvælende varme, som har ramt Frankrig i disse dage, er en markant faktor, og det bliver det formentlig også de næste par dage.

- Det bliver måske to af Tourens sværeste etaper på grund af varmen. Og der er nok nogle, som vil forsøge at komme væk i et udbrud på etaperne, siger ireren om, hvad der venter i weekenden.

Især søndagens etape med hele syv bjergtoppe - heraf tre uden for kategori - bliver en voldsom prøvelse, men Dan Martin føler sig klar.

- Jeg har det godt, og jeg kan forhåbentlig sidde med, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx