01/01-14 16:34

Østrigsk hopkomet sejrede i Garmisch-PartenkirchenØstrigsk hopkomet sejrede i Garmisch-Partenkirchen

Thomas Diethart vandt sin første World Cup-konkurrencen nytårsdag. Han fører nu firebakketurneringen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Kerstin Joensson)

Ved juletid havde den 21-årige østriger Thomas Diethart aldrig nogensinde vundet en World Cup-konkurrencen i skihop, endsige været på podiet.

Men med en tredjeplads i Oberstdorf forleden og en overraskende sejr i den traditionelle nytårshop-konkurrence i Garmisch-Partenkirchen 1. januar, har østrigeren bogstaveligt taget springet ind i verdenstoppen.

Han sprang i onsdagens konkurrence 141 og 140,5 meter og blev dermed en sikker vinder foran landsmanden Thomas Morgenstern.

Diethart havde længste spring af alle i både første og anden runde.

Dermed overtager han føringen i den samlede konkurrence i firebakketurneringen, der sluttes af med to konkurrencer i østrigske Innsbruck og Bischofshofen den 4. og 6. januar.

Norske Anders Bardal kunne ikke følge op på sin flotte andenplads i Oberstdorf. Han blev blot nummer 13 i Garmisch-Partenkirchen og ryger derfor nedad i den samlede stilling.

Til gengæld var der succes til den 22-årige landsmand Anders Fannemel, der sluttede på fjerdepladsen og var tæt på sin blot anden podieplacering i World Cup-sammenhæng i karrieren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterforskerne jagter drabsmand:...
bt.dk
Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
AFSTEMNING: Hvem har været...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx