22/07-17 08:16

Froome inden enkeltstart: Jeg er i en ønskepositionFroome inden enkeltstart: Jeg er i en ønskeposition

Chris Froome har ikke et stort forspring, men han er meget tilfreds med situationen forud for enkeltstarten.

storybild

Marseille. 23 sekunder ned til andenpladsen og 29 sekunder ned til tredjepladsen.

Chris Froomes (Sky) forspring ned til sine nærmeste rivaler i årets Tour de France inden den afgørende enkeltstart på 20. etape er ikke stort.

Men som på papiret bedste enkeltstartsrytter blandt Romain Bardet (AG2R), Rigoberto Urán (Cannondale) og ham selv, så føler Froome sig meget komfortabel inden de 22,5 kilometer rundt i Marseille på egen hånd.

- Jeg er i en fantastisk position, og selv om forskellene er små, så vil jeg langt hellere være i mit sted end i positionen som nummer to, tre eller fire, der skal jagte, siger briten.

På 1. etape, den 14 kilometer lange enkeltstart i Düsseldorf, slog Froome alle de andre topfolk. Men etapen var præget af tung regn, og de fleste kørte meget forsigtigt i svingene.

Der er ikke udsigt til regn i Marseille lørdag, men den førende brite ved godt, at han skal passe på. Bare et enkelt uheld, så kan Tour-sejren være væk.

- Jeg skal behandle det som enhver anden enkeltstart. Jeg skal gøre alt rigtigt. Jeg skal undlade at tage chancer i svingene, ligesom jeg gjorde i Düsseldorf, forklarer Sky-kaptajnen.

- Når jeg kan presse, så presser jeg, men jeg skal ikke risikere alt, slår han fast.

Lykkes han med det, og formår han at holde konkurrenterne bag sig i stillingen, så kan han søndag køre over målstregen i Paris på sidste etape med sin fjerde Tour de France-triumf på meritlisten.

Han har vundet i 2013, 2015 og 2016, mens han i 2014 styrtede tidligt i løbet og måtte udgå. Det år snuppede Vincenzo Nibali titlen.

Hverken Urán eller Bardet har tidligere vundet Touren - eller en anden grand tour for den sags skyld.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx