Af - 23/06-15 22:35

De gjorde det! U/21-drengene er videreDe gjorde det! U/21-drengene er videre

Danmark vandt med 2-0 over Serbien i sidste gruppekamp og gik videre til semifinalerne - og til OL.

storybild

Rasmus Falk - i midten - scorede det første danske mål. (Billede: Polfoto/AP)

Goddag semifinaler. Goddag OL.

De gjorde det i aftes, de højt besungne danske U/21-drenge. De gjorde det, der skulle til, da det gjaldt: Bankede Serbien med 2-0 i den afgørende gruppespilskamp og gik videre ved EM-slutrunden i Tjekkiet.

Hvor de oven i købet fik førstepladsen i Gruppe A.

Danmark taber 0-3 til Tyskland ved U21-EM
Danmark taber 0-3 til Tyskland ved U21-EM

For på en tæskegod tirsdag aften var der også hjælp fra værterne, der tog point fra Tyskland. Og så var Danmarks seks point nok til at blive nummer et foran det stjernespækkede tyske hold, der ellers kørte Jess Thorups mandskab over i weekenden.

At begge danske mål blev halvskovlet ind bag den tjekkiske målmand, Marko Dmitrovic, behøver ikke blive husket i al evighed. For de talte begge to.

Frederik Sørensen går glip af EM-kamp mod Tyskland
Frederik Sørensen går glip af EM-kamp mod Tyskland

Rasmus Falk lagde ud efter 21 minutter. Sådan halvt med skinnebenet på Riza Durmisis fremragende indlæg. Få minutter efter pausen var det så Viktor Fischers tur. Sådan med tåen/knopperne på Pierre-Emile Højbjergs lange frispark.

Onsdag spilles den anden gruppe færdig. Her kan den danske semifinale-modstanderen blive enten Sverige, England eller Portugal.

Danmark har ikke været med til et OL siden 1992. Tyskland, der også blev OL-klar med semifinale-pladsen, har ikke været med siden 1988.

LÆS OGSÅ: Åh nej: Højbjerg skadet inden de unges EM

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx