Af Ritzau - 20/11-16 10:20

Indonesere sætter Boe og Mogensen på plads i finaleIndonesere sætter Boe og Mogensen på plads i finale

Mathias Boe og Carsten Mogensen leverede flot spil i finalen, men titlen endte på indonesiske hænder.

storybild

Badmintondoublen Carsten Mogensen (til venstre) og Mathias Boe spillede en flot finale, men det var ikke nok til sejr. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Miguel Medina)

Mathias Boe og Carsten Mogensen var godt med i finalen i Super Series Premier-turneringen China Open, men den danske herredouble i badminton tabte alligevel i to sæt.

Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo fra Indonesien var for stærke og vandt en underholdende og tæt finale med 21-18, 22-20.

Boe og Mogensen var ellers seedet som nummer fire i turneringen, mens indoneserne kun var seedet som nummer syv.

Sidste år tabte indoneserne den eneste tidligere interne kamp mod danskerne, men søndag var rollerne byttet rundt.

Danskerne kom skidt fra start og bagud 1-5 efter servefejl og generelt dårligt spil. Og det fortsatte med indonesiske føringer på 7-3 og 11-7.

Dernæst kom Boe og Mogensen flot tilbage i kampen og bragte sig med klogt og hurtigt spil foran 14-11 med syv vundne point i træk.

Men indoneserne fik stoppet nedturen og reduceret til 13-14 og lidt senere udlignet til 15-15. Kontakten fortsatte med stillingerne 16-16 og 17-17.

Boe Mogensen lavede dog flere fejl i slutfasen af første sæt, som gav indoneserne to sætbolde ved 20-18, og den første af dem blev udnyttet effektivt med et smash.

I andet sæt var det mere lige fra kampens start, og parrene fulgtes ad frem til 8-8 og lidt senere både 11-11 og 12-12.

Kampen bød på mange smukke dueller, hvor begge par viste badminton i høj klasse. Flere gange vandt danskerne de lange dueller.

Boe skød et par gange nogle nemme bolde i nettet, mens Mogensen ramte tæt forbi linjerne, og de små marginaler på afgørende bolde var en af årsagerne til nederlaget.

Gideon og Sukamuljo gentog kunststykket fra første sæt og bragte sig foran 18-15. En lang maratonduel endte ud med et flot dansk point og reducering til 16-18. Der var dansk håb endnu.

Indoneserne tilspillede sig derefter hele fire matchbolde ved stillingen 20-16.

Det lignede afgørelsen på kampen, men det blev det ikke i første omgang, for alle fire matchbolde blev afværget af de heroisk kæmpende danskere.

Det blev dog det sidste positive fra Boe og Mogensen, som tabte de næste to dueller og dermed kampen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Salget er eksploderet: Se hvilke...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx