Af - 02/03-14 20:53

FCM fik gyldent håndtryk i ParkenFCM fik gyldent håndtryk i Parken

FCK gav FCM en hjælpende hånd med to drop, et selvmål og et unødvendigt rødt kort i jysk 5-1-sejr i Parken. Nu har FCM pludselig otte point ned til FCK.

storybild

(Billede: Polfoto)

Med en flot sejr i Parken kom FC Midtjylland i går elegant over den måske højeste forhindring på vejen mod klubbens første danske mesterskab. Men man sige, at FC København hjalp midtjyderne over med en 'hestesko' af de helt store.

FC København-profil skadet under opvarmningen
FC København-profil skadet under opvarmningen

For nok spillede gæsterne i Parken en flot kamp, men hjemmeholdet bidrag til den jyske 5-1-sejr var ikke mindre imponerende med to målmandsdrop, et selvmål og et rødt kort af den slags, hvor man lige så godt kan sige: Arh, så ta' da det guld!

Ny FC Midtjyde: - Det sidste år var noget hø!
Ny FC Midtjyde: - Det sidste år var noget hø!

Lad os tage det fra en ende af:
Droppene stod reservemålmand Jakob Busk for. Han blev forfremmet til startopstillingen, da det normale førstevalg, Johan Wiland blev skadet under opvarmningen.
Og der gik ikke længe, før der var tydeligt, hvorfor Jakob Busk kun er nummer to.
Efter et kvarter kom han skævt ud til et hjørnespark, så Erik Sviatchenko uhindret kunne heade bolden i mål til jysk 1-0-føring.
Og små 10 minutter senere glemte han helt at bruge hænder, da han Pione Sisto sparkede bolden i nettet fra 30 meters afstand. Det var noget sjusk, Busk. Og så hjalp det jo ikke, at FC København kort forinden drop nummer to var kommet på 1-1.

Selvmålet stod FC Københavns rutinerede midterforsvarer Olof Mellberg for, da han fikst sendte et FCM-indlæg med hælen i eget net via den fjerneste stolpe i stedet for at hamre bolden ud over tribunen.
Og med et kvarter igen fik Andreas Cornelius så rødt kort for en albue mod en FCM-spiller i en situation, hvor bolden var langt væk.

SÅ var FC København endelig færdig med at optræde, og så tog gæsterne over med to fantastiske perlemål:
Først driblede Pione Sisto på tværs og hamrede bolden i mål via stolpen, og kort efter pløkkede Jakob Poulsen bolden helt op i hjørnet fra midtvejs inde på FCK's halvdel.

LÆS OGSÅ: Glen på guldkurs: Vi skal ikke forsvare noget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx