Af Ritzau - 16/12-16 18:29

Mourinho døjer med at spare formstærke IbrahimovicMourinho døjer med at spare formstærke Ibrahimovic

José Mourinho roser den svenske stjerneangriber før lørdagens ligaopgør mod West Bromwich Albion.

storybild

Zlatan Ibrahimovic scorede Uniteds sejrsmål forleden mod Crystal Palace i Premier League. (Billede: Reuters/Tony O'brien)

Zlatan Ibrahimovic giver José Mourinho kvaler.

United-manageren har simpelthen svært ved at finde plads til at give Zlatan Ibrahimovic de nødvendige kamppauser.

- Det er næsten umuligt at holde ham ude. Som angriber spiller han i en af de umulige positioner, hvor man ikke kan gemme sig.

- Han er fænomenal, og han spiller igen i morgen (lørdag, red.), og så har en uge til at slappe af, siger Mourinho som optakt til Uniteds møde med West Bromwich Albion lørdag.

35-årige Zlatan Ibrahimovic skiftede før sæsonen på en fri transfer fra Paris Saint-Germain, og svenskeren har siden scoret 14 mål i alle turneringer for United indtil videre.

Han er også den United-angriber, der har spillet flest kampe, og Ibrahimovic er foreløbig blevet brugt i 24 ud af 26 kampe af Mourinho.

- Jeg er ikke overrasket overhovedet. Jeg vidste, at han kunne stå imod det fysisk, men selvfølgelig kan han ikke spille 60 kampe. Jeg bliver nødt til at spare ham.

- Han havde karantæne mod Arsenal, så den kamp spillede han da ikke. I nogle af kampene i Europa League var han på bænken, og det var han også mod Northampton i Liga Cuppen, så nu og da finder jeg en måde at give ham pauser på, siger Mourinho.

Portugiseren og svenskeren kender hinanden fra tiden i Inter, og ifølge Mourinho har Ibrahimovic stor betydning for de yngre United-spillere både i kampe og til træning.

- Han er et fantastisk eksempel i alle aspekter. Han er meget professionel. Han er også fantastisk med sit familieliv, som han holder privat. Han er et stort eksempel på alle områder, siger Mourinho.

West Bromwich Albion har haft et fornemt forløb i sæsonen efter 16 runder og ligger på syvendepladsen i ligaen lige efter United.

Det gør Tony Pulis til den højst placerede engelske manager i ligaen, og Pulis får positive ord med på vejen.

- Tony har vundet trofæer alle steder. Han rykkede ikke ned med Stoke. Det var et trofæ. Han rykkede ikke ned med West Bromwich. Det var et andet trofæ. Ingen nedrykning med Crystal Palace. Det er et trofæ mere.

- Med trofæer mener jeg at nå et mål, og det har han gjort, siger Mourinho.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx