15/01-18 18:51

Fifa undersøger mistænkelige dopingprøver fra RuslandFifa undersøger mistænkelige dopingprøver fra Rusland

Fodboldforbundet har fået friske beviser i den russiske dopingskandale fra 2016. 34 sager er i søgelyset.

storybild

Richard McLaren afslørede i to rapporter i 2016 statsstyret doping i Rusland. Nu har Fifa sendt ham en række konkrete spørgsmål, som fodboldforbundet ønsker besvaret af whistlebloweren Grigory Rodchenkov, der lever i eksil. Scanpix/Fabrice Coffrini / Arkiv

Lausanne. Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) søger svar på, om fodboldspillere var involveret i den store dopingskandale i Rusland.

Fifa har modtaget nye informationer og har sendt en række konkrete spørgsmål til advokaten Richard McLaren, der i to rapporter i 2016 afslørede statsstyret doping i Rusland.

McLaren skal sende spørgsmålene videre til whistlebloweren Grigory Rodchenkov, der kom med en række detaljerede udsagn om det russiske dopingsnyderi.

Rodchenkov er tidligere leder for antidopinglaboratorierne i Moskva og Sotji, hvor Rusland i 2014 snød groft i forbindelse med vinter-OL.

Rodchenkov, der i dag lever i eksil, har forklaret, at mere end 8000 dopingprøver blev destrueret for at sløre snyderiet.

Det er alligevel lykkedes Det Internationale Antidopingagentur, Wada, at skaffe 3000 dopingprøver - deriblandt 154 fra fodboldspillere.

De nye informationer, Fifa er kommet i besiddelse af, har skabt konkret mistanke om doping i 34 sager. Flere af de pågældende sager omhandler spillere, der i 2014 repræsenterede Rusland ved VM-slutrunden i Brasilien.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx