Af Ritzau - 17/10-16 10:33

Mourinho har statistikken med sig før brag på AnfieldMourinho har statistikken med sig før brag på Anfield

José Mourinho har tabt én gang i seks ligakampe på Anfield. Mandag debuterer han der som United-manager.

storybild

José Mourinho og Manchester United spiller mandag en af sæsonens vigtigste kampe, når turen går til Anfield for at møde Liverpool. (Billede: Scanpix/Scott Heppell)

José Mourinho går mandag aften for første gang ind som manager til en kamp mellem Liverpool og Manchester United, når Mourinho og United tager køreturen på en knap en time for at spille mod rivalen på Anfield.

Portugiseren har spillet på det ikoniske stadion seks gange tidligere i Premier League-sammenhæng som manager for Chelsea. Hans statistik er god.

I de seks ligakampe har Mourinhos mandskab vundet fire gange, spillet en uafgjort og tabt en enkelt - nederlaget var for næsten ti år siden.

Til gengæld har han tabt en Champions League-semifinale der i 2007 efter et mål af Daniel Agger.

- Jeg har altid kunnet lide at spille på Anfield. Jeg har vundet store kampe der, og jeg har tabt store kampe der.

- Jeg vil ikke sige, at jeg altid er succesfuld der, for det er ikke rigtigt. Men jeg har altid nydt det på grund af atmosfæren og kampenes karakter, siger Mourinho til sin klubs hjemmeside.

Han må affinde sig med, at Manchester United er svagt undertippet til mandagens kamp. En sejr kan sende Liverpool fra fjerdepladsen og op som nummer et, to eller tre alt efter sejrens størrelse.

Manchester United kan derimod komme op på siden af Liverpool og Chelsea, der begge har 16 point, hvis det bliver til en sejr. Aktuelt er Mourinhos mandskab nummer syv.

Opgøret mellem de to traditionsklubber regnes blandt de største kampe i sæsonen.

Liverpools anfører, Jordan Henderson, forventer to energifyldte mandskaber, der vil gå til - og formentlig også lidt over - stregen.

- Jeg tror, atmosfæren vil være helt utrolig, så jeg tror ikke, at det er en kamp, man behøver at pumpe sig selv op for at spille.

- Man vil være døende for at komme ud på banen, og når man varmer op, mærker man allerede den livlige atmosfære, siger han til Liverpools hjemmeside.

- I store kampe, når adrenalinen kører, kommer man ind i mellem til at gå over stregen, så det handler, at man skal være rolig og bruge adrenalinen på den rigtige måde, tilføjer anføreren.

Opgøret begynder klokken 21.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx