Af Ritzau - 06/12-16 12:14; Opdateret: 06/12-16 13:09

Thomas Bjørn bliver kaptajn for Europa i Ryder CupThomas Bjørn bliver kaptajn for Europa i Ryder Cup

Den 45-årige golfstjerne Thomas Bjørn bliver kaptajn for Europa i golfduellen mod USA i september 2018.

storybild

Thomas Bjørn blev tirsdag udnævnt til kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Andrew Redington)

Golfspilleren Thomas Bjørn er udnævnt som kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018.

Det bekræfter Ryder Cup på turneringens officielle hjemmeside.

45-årige Bjørn har tre gange som spiller og fire gange som vicekaptajn deltaget i den prestigefyldte duel mellem Europa og USA, der næste gang mødes i september 2018 i Frankrig.

Tre gange har Bjørn repræsenteret Europa som spiller - i 1997, 2002 og 2014 - og hver gang er det lykkedes at slå amerikanerne.

Derudover har danskeren været vicekaptajn for Europa fire gange - senest i år, hvor USA vandt på hjemmebane.

Thomas Bjørn er Danmarks mest vindende golfspiller med 15 titler på European Tour. Den seneste triumf ligger tre år tilbage.

Danskeren er stolt over udnævnelsen.

- Det er en stor ære for mig at blive udnævnt til at være Europas kaptajn til Ryder Cup i 2018 i Paris. Det er en af de største dage i min karriere, siger Thomas Bjørn til turneringens hjemmeside.

- Jeg har studeret mange kaptajner i min tid som spiller og som vicekaptajn, og jeg har altid spekuleret på, hvordan det vil føles at være den, som leder holdet af 12 fantastiske golfspillere.

- Nu er det min tur til at gøre præcis det, og det er et spændende øjeblik for mig. Jeg har levet og åndet for European Tour i så lang tid, og nu vil jeg gøre det samme med Ryder Cup i de kommende to år.

- Jeg ser meget frem til at tage den opgave på mig, siger Thomas Bjørn.

Thomas Bjørn afløser nordirske Darren Clarke, der var kaptajn for Europa, da det tidligere i år blev til nederlag til USA.

Keith Pelley leder European Tour og taler på vegne af Europas Ryder Cup-panel, der har valgt danskeren som holdkaptajn.

- Thomas har mange vidunderlige egenskaber, som han vil bringe til rollen som kaptajn. For det første er han utrolig erfaren efter at have spillet på tre vindende Ryder Cup-hold og vicekaptajn fire gange, siger Keith Pelley.

Han nævner også Thomas Bjørns engagement som en stor egenskab.

- For det tredje har han passion. Ikke kun for dette vidunderlige spil, men også for European Tour og Europa-holdet, og han ønsker, at Ryder Cup bliver så stor en sportsbegivenhed, som det er muligt.

- Når man kigger på disse egenskaber, så er jeg sikker på, at de vil gøre ham til en stor Ryder Cup-kaptajn, siger Keith Pelley.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx