Af - 02/12-16 08:52; Opdateret: 02/12-16 11:10

Stor forskel: Her kommer du billigst til fodbold som studerendeStor forskel: Her kommer du billigst til fodbold som studerende

Manglende studierabat kan afholde studerende fra de danske stadioner, hvor priserne varier stort.

storybild

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Vil man som studerende tilbringe weekenden på et Superliga-stadion, er der stor forskel på, hvor meget man må punge ud.

Seks Superliga-klubber giver nemlig ikke studierabat på billetter – og det betyder meget varierende priser.

TEST: Kan du sætte superligaen på Danmarks-kortet?
TEST: Kan du sætte superligaen på Danmarks-kortet?

Således må man slippe helt op til 185 kroner for en billet til en FC København-kamp, hvis man ikke har sæsonkort, mens billetten til sammenligning blot koster en 50’er i Silkeborg med studierabat.

- Jeg kommer mest på stadioner med studierabat. Jeg er meget sjældent i Parken, men tager gerne til Lyngbys kampe, hvor der er studierabatter, siger Asser Vittrup Nielsen, som er en flittig gæst på de danske Superliga-stadioner.

Som SU-modtager er han dog nødt til at prioritere benhårdt i sine stadionbesøg. Det ærgrer ham derfor, at det ikke er alle klubber, der tilbyder billigere priser via studierabat.

- Studerende, som jeg, er en målgruppe, der har tid, men ikke så mange økonomiske ressourcer som så mange andre, pointerer den 28-årige studerende ved Københavns Universitet.

Jakob Michelsen ser frem til stemning og pres i Sverige
Jakob Michelsen ser frem til stemning og pres i Sverige

Hos Danske Fodbold Fanklubber, en sammenslutning af fanklubber i Danmark, ser man også med kritiske øjne på billetpriserne flere steder. Og her kan for eksempel en studierabat pynte.

- Vores ønske er, at klubberne ville sige ’okay, vi får så mange penge fra tv-aftalen nu, så nu skal vi først og fremmest sørge for at få fyldt vores stadion’. Det kunne for eksempel koste 60 kroner at stå op og 75 kroner at sidde ned uanset modstanderen, siger formand Rasmus Trentskow og tilføjer:

- Det er klart, at en studerende, der ikke har så mange penge at rutte med i forvejen, vil være mere villig til at komme til fodbold, hvis det koster en 50’er. Hvis det koster 135 kroner at komme ind og 35 kroner for en fadøl oveni, vil mange sikkert hellere gemme pengene til en bytur.

FCK-fans truer DBU: Vil skabe ballade til landskampe
FCK-fans truer DBU: Vil skabe ballade til landskampe

I FCK, hvor der ikke er studierabat på almindelige billetter, er fokus først og fremmest på at belønne sæsonkortindehaverne, forklarer pressechef Jes Mortensen.

’Vi har studierabatter på sæsonkort, da vi har en billetstruktur, der skal belønne de mest loyale og hyppige gæster hos os. Derudover har vi også en masse samarbejder med uddannelsesinstitutioner i København, som vi jævnligt inviterer til fodbold,’ skriver han i en mail.

For Brøndbys vedkommende lyder hovedforklaringen, at der ikke er et universitet i nærheden. Studierabat er dog til overvejelse.

- I modsætning til mange andre klubber er er der ikke et studiemiljø, universitet, i vores nærmiljø. Men det er da noget, vi løbende overvejer, siger kommunikationschef Christian Schultz.

Også i Esbjerg kan studierabat blive aktuelt i fremtiden, fortæller kommunikationsansvarlig Rasmus R. Nejstgaard.

- Vi vil gerne have optimale forhold for vores fans, og hvis det er noget, der er efterspurgt, vil vi tage det til efterretning, siger han.

Uefa åbner disciplinærsag efter fyrværkeri fra FCK-fans
Uefa åbner disciplinærsag efter fyrværkeri fra FCK-fans

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10-årige Johanne svækkes dag for dag:...
bt.dk
Curlingkvinderne tabte i neglebider...
bt.dk
Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
OL-debutant rystede: Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx