Af Ritzau - 26/04-16 09:24

Danske bueskytter skal vise OL-form i ShanghaiDanske bueskytter skal vise OL-form i Shanghai

Årets første World Cup i bueskydning står for døren, og de danske recurve-kvinder skal teste OL-formen.

storybild

Bueskytten Maja Jager og resten af det danske hold skal teste formen ved World Cuppen i Shanghai forud for EM i slutningen af maj, hvor der er OL-kvalifikation på spil. (Billede: Polfoto/Emil Sørensen Thomas)

Årets første World Cup-afdeling i bueskydning starter for de danske skytters vedkommende onsdag, og de danske recurve-kvinder er på jagt efter svar i forhold til OL-formen.

Randi Degn, Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge er de fire kvinder, som for første gang i år får chancen for at måle sig mod de øvrige OL-kandidater ved et stort stævne.

- Når turneringen er omme, vil vi have en god indikation af, hvor vi ligger, og hvad vi skal arbejde videre med. Hvis damerne kan slutte i top-8, ligger de lunt i svinget til en OL-kvalifikation, siger landstræner Niels Dall i en pressemeddelelse.

Der er ikke OL-billetter på højkant i Shanghai, men det er en vigtig test forud for EM i slutningen af maj i England, hvor der skydes om OL-pladser.

De danske recurve-herrer er også på startlisten i Shanghai, men de er ikke favoritter til at komme i betragtning til en OL-plads til sommer.

Også compound, som ikke er en OL-disciplin, er på programmet i Shanghai, og her er der håb om danske medaljer.

- Herrerne står stærkt og vil altid være medaljefavoritter i holddisciplinen. Derudover er Stephan Hansen et god bud på en dansk medalje i den individuelle skydning, siger Niels Dall, som også har store forventninger til compound-kvinderne.

- De vandt indendørs-VM og har netop leveret det bedste niveau udendørs, der nogensinde er set i Danmark. Jeg har stor tiltro til, at de vinder en medalje i løbet World Cuppen, måske allerede i Kina, siger landstræneren.

World Cuppen kulminerer i år med finalestævne i Odense til september.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx