Af - 21/10-15 16:09

Italiensk futsal-eventyr: »Man skal turde at tage chancen«Italiensk futsal-eventyr: »Man skal turde at tage chancen«

Danske Jakob Bonde fik nok af den trivielle hverdag i Danmark. Nu lever han det professionelle liv i Italien sammen med sin kæreste.

storybild

Jakob Bonde og Jannie Havlykke fortryder bestemt ikke, at de har taget chancen og fulgt deres drømme. (Billede: Privatfoto)

Eventyrlysten fejler bestemt ikke noget hos den danske futsal-landsholdspiller, Jakob Bonde.

Et liv med 2. divisionsfodbold på Falster samt bolig hos mor og far, blev i sommers byttet ud med et liv som professionel futsal-spiller i Italien:

- Jeg har altid drømt om at spille i udlandet og da jeg fandt ud af, at jeg kunne leve af at spille futsal i udlandet, tog jeg chancen og sprang ud i det, siger den danske landsholdspiller Jakob Bonde til Metroxpress.

Morten Olsen: - Giver ikke noget for det der fairplay-halløj
Morten Olsen: - Giver ikke noget for det der fairplay-halløj

Falstringen var dog ikke alene om at rive rødderne op og flytte til Italien. Med ham er hans kæreste, den tidligere Nykøbing F. Håndbold-spiller, Jannie Havlykke, der nu huserer i italiensk håndbold. Beslutningen om at rykke sydpå, var da også en beslutning, der blev truffet i fællesskab:

-Vi fortalte vores fælles agent, at vi ville have en pakkeløsning, så vi begge kunne få en klub hernede. Vores klubber ligger kun et kvarters tid fra hinanden, fortæller Jakob Bonde.

Legendernes tip til Morten Olsen: Gør som i gamle dage!
Legendernes tip til Morten Olsen: Gør som i gamle dage!

Omvæltningen har været stor for det unge par, men allerede nu fortæller Jakob Bonde, at han sagtens kunne forestille sig at bo længe i det sydeuropæiske:

-Sportsligt skal det naturligvis blive ved med at være attraktivt, men både Jannie og jeg føler, at vi er faldet så godt til, at vi kan blive her længe endnu.

Jakob Bonde virker derfor til at have fundet lykken i det italienske, og selvom han til tider savner familien hjemme i Danmark, vil han råde andre til at følge hans fodspor:

-Man skal turde at tage chancen og prøve lykken. Jeg vil i den grad råde andre til at prøve lykken - i værste fald, kan man jo bare rejse hjem igen, slutter Jakob Bonde, der i denne uge er aktuel med det danske futsal-landshold, der for første gang er en del af VM-kvalifikationen.

Futsal-landsholdets vej til VM:

22. Oktober: Israel - DANMARK

23. Oktober: DANMARK - England

25. Oktober: Wales - DANMARK

Zlatan giver Olsen panderynker: Vi skal stoppe ham
Zlatan giver Olsen panderynker: Vi skal stoppe ham

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx