Af Ritzau - 19/08-16 08:38

Amerikanske OL-svømmere indrømmer løgn om røveriAmerikanske OL-svømmere indrømmer løgn om røveri

Fire amerikanske svømmere blev ikke truet med en pistol på en tankstation, som de først havde forklaret.

storybild

Svømmerne Gunnar Bentz og Jack Conger (med rygsække) har fået lov til at rejse hjem fra Rio efter en sag om røveri, hærværk og falsk anklage. (Billede: Reuters/Ueslei Marcelino)

De fire amerikanske svømmere Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen og stjernen Ryan Lochte indrømmer, at de løj, da svømmerne tidligere på ugen fortalte, at de var blevet udsat for et væbnet røveri på en tankstation.

Det meddeler USA's Olympiske Komité.

- Vi vil gerne undskylde dette forstyrrende element over for vores værter i Rio og over for det brasilianske folk, lyder det i en erklæring fra komitéen.

Amerikanerne påstod, at de søndag på en tankstation var blevet truet til at aflevere pung og penge af bevæbnede mænd klædt ud som politibetjente. Videobilleder illustrerede imidlertid, at det ikke hang sådan sammen.

Svømmerne stoppede ganske vist ved tankstationen, men derefter er politiets udlægning en anden.

En af svømmerne skulle have ødelagt en dør til et toilet på tankstationen, og da amerikanerne dernæst prøvede at flygte, kom de i diskussion med en bevæbnet sikkerhedsvagt, inden bestyreren af tankstationen dukkede op og krævede, at svømmerne betalte for den ødelagte dør.

Det endte med, at svømmerne betalte 50 dollar for den ødelagte dør.

Svømmestjernen Ryan Lochte, der gennem karrieren har vundet seks OL-guldmedaljer, rejste hjem fra Rio, mens de øvrige tre blev i Brasilien.

Da de ville hjem til USA, havde historien vokset sig stor, og de blev tilbageholdt i lufthavnen. Siden medgav Gunnar Bentz og Jack Conger, at deres første version af sagen ikke var korrekt, og de fik lov til at rejse hjem.

Også James Feigen skulle nu have revideret sin forklaring i håb om at kunne komme med et fly til USA.

Fernando Veloso, der er chef for politiet i Rio, hæfter sig ved, at kun USA's Olympiske Komité har givet en undskyldning, mens ingen af svømmerne har sagt undskyld.

- Det ville være ædelt og værdigt af dem at undskylde. Det eneste, de fortalte sandheden om, var, at de var fulde, siger politichefen.

Han tilføjer, at de i teorien kunne blive straffet for en falsk anklage og hærværk på privat ejendom.

Før politiet kom med sin version af sagen, nåede den brasilianske OL-arrangør offentligt at undskylde for den manglende sikkerhed i Rio.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx