14/10-14 20:11; Opdateret: 14/10-14 20:30

Dansk U21-landshold booker EM-pladsDansk U21-landshold booker EM-plads

Island udlignede i overtiden på et straffespark, da U21-landsholdet med 1-1 spillede sig videre til EM.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det danske U21-landshold var tirsdag aften på en vigtig mission, da de talentfulde danskere på udebane mod Island skulle forsøge at spille sig til EM.

Missionen lykkedes, men det holdt hårdt. Danskerne kunne efter 90 hårde og nervepirrende minutter række armene i vejret efter et uafgjort resultat på 1-1, hvor begge mål faldt i kampens sidste minutter.

Dermed er det danske U21-landshold videre efter reglen om udebanemål.

Fra kampens start var danskerne opsatte på at slette 0-0-resultatet fra det første opgør. Men ligesom opgøret i Aalborg ville bolden bare ikke ind.

Morten Olsen om dansk drømmehold: - Det er ren utopi
Morten Olsen om dansk drømmehold: - Det er ren utopi

Halvlegens største tilbud kom til Chelsea-spilleren Andreas Christensen efter 12 minutter. Hans hovedstød blev dog pareret flot af den islandske målmand.

Den chance blev startskuddet til en lang periode med store danske muligheder, hvor særligt dødboldene viste sig at være farlige.
Men chancerne blev ikke udnyttet, og Youssef Toutouhs sluttede halvlegen af med endnu en stor afbrænder.

Starten på anden halvleg var præget af masser af danske fejlafleveringer og nervøst spil, men heldigvis befandt bolden sig størstedelen af tiden på danske fødder.

Godt halvvejs kom endnu en stor dansk chance. Denne gang fik Nicolaj Thomsen muligheden, men hans afslutning strøg forbi stolpen.

Med 10 minutter igen fik danskerne sig en kæmpe forskrækkelse. En høj bold blev slået ned mod den danske målmand Jakob Busk, som ikke kunne holde fast i den lille runde.

Efter lidt pres fra en islænding lå bolden pludselig i nettet, men til dansk lettelse dømte dommeren for frispark, selvom der på tv-billederne ikke så ud til at være begået noget kriminelt i situationen.

Vraget Corner:- Positivt at være på U21
Vraget Corner:- Positivt at være på U21

I kampens sidste minutter steg opgørets intensitet, og bedst som man troede, at det skulle blive ved 0-0, kom forløsningen.

I kampens sidste minut lykkedes det Nicolaj Thomsen at skrabe den vigtige scoring i kassen. Stor forløsning og fortjent for de danske drenge.

Til allersidst indfandt der sig alligevel en anelse spænding, da Jannik Vestergaard i overtiden begik straffespark. Det scorede Brøndby-lejesvenden Holmbert Fridjonsson sikkert på, men mere blev det ikke til.

Kort tid efter fløjtede dommeren dog kampen af, og kvalifikationen til næste års EM i Tjekkiet var en realitet.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx