23/07-17 09:11

Dempsey sætter målrekord og sender USA i Gold Cup-finaleDempsey sætter målrekord og sender USA i Gold Cup-finale

USA er klar til finalen ved Gold Cup, hvor landshold fra Nordamerika, Centralamerika og Caribien deltager.

storybild

Arlington. Det amerikanske fodboldikon Clint Dempsey skrev sig ind i historiebøgerne, da han med en scoring til 2-0 sikrede USA sejren i semifinalen ved Gold Cup.

Målet sender Dempsey op på 57 scoringer for det amerikanske fodboldlandshold, og han tangerer dermed Landon Donovans rekord for flest mål i den amerikanske landsholdstrøje.

Det har taget Dempsey 136 kampe at score de 57 mål. Det er 17 kampe færre end Donovan, der indstillede sin landsholdskarriere i 2014.

Clint Dempsey er i Europa særligt kendt for sin tid i den engelske Premier League, hvor han først var en profil i Fulham og senere skiftede til Tottenham.

Hans 57. landsholdsscoring kom i USA's semifinalesejr over Costa Rica. Sejren betyder, at amerikanerne er klar til finalen ved Cold Cup.

Gold Cup er mesterskaberne under Det Nord- og Mellemamerikanske Fodboldforbund, Concacaf. Landshold fra Nordamerika, Centralamerika samt Caribien deltager i turneringen, der afholdes i USA.

Og værtsnationen formåede altså at spille sig i finalen, efter at Costa Rica ellers havde ydet god modstand i semifinalen.

Først i det 72. minut bragte USA's Jozy Altidore værterne på 1-0, inden Clint Dempsey altså lukkede og slukkede med sin rekordscoring.

I finalen møder USA enten de forsvarende Gold Cup-mestre fra Mexico eller Jamaica. De to spiller semifinale natten til mandag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx