Af - 12/10-16 12:07

Rystet landstræner: Hvor var vildskaben?Rystet landstræner: Hvor var vildskaben?

Åge Hareide efterlyste mere vildskab hos sine spillere efter 0-1-nederlaget til Montenegro i Parken. Læs spillernes svar her.

Bildstrecke im Grossformat »
Åge Hareide langede ud efter spillerne. Læs deres svar til landstrænerens kritik her i galleriet - Vi har brug for mere kollektiv vildskab. Det, der var værst for mig, er, at vi ikke kommer i gang med den energi, vi bør have, i Parken. - Vi diskuterede det i pausen og var allesammen enige om, at der skulle være mere vildskab: Vi kunne godt være lidt mere stride - spille mere direkte, løbe noget mere og få mange flere mand foran bolden. - Jeg synes, der var fin vildskab i anden halvleg. Men jo, jeg savner den også i første halvleg - der var vi ikke hårde nok i nærkampene. Vi havde en dommer, der tillod meget, og så må man tilpasse sig det, og gå lidt hårdere ind i duellerne, og det var vi ikke godt nok i dag. Jeg er fuldstændig enig! Der mangler en, der tackler igennem, viser et eller andet, viser attitude! Jeg synes ikke rigtigt, der var nogen, der brød igennem på den front. Så jeg er helt enig med Åge. - Jeg er enig i Åges vurdering. Der var ikke vildskab. Det var det, der gik galt. Hvad kan jeg sige? Nu har vi har seks eller syv finaler tilbage. Nu skal vi vise, hvad vi er lavet af, ellers står vi samme sted som for et år siden. - Det er svært at sige hvorfor vildskaben manglede. Alle virkede klar. Men nogen gange kommer der et andet udtryk frem på banen. Og så blev det svært, da vi kom bagud 0-1 - Efter nederlaget her til aften er der blevet sagt nogle vigtige ting i omklædningsrummet. Nu skal man ikke tænke på sin egen røv, for vi er et kollektiv, og vi skal læne os op ad hinanden - ung som gammel - Vi er pattebørn, og så har vi heller ikke det held, der skal til

Se landsholdsspillernes svar til Hareides efterlysning af mere vildskab på banen i galleriet

Vildskaben. Hvor var den? Det spørgsmål stillede landstræner Åge Hareide sig selv umiddelbart efter det kedelige 0-1-nederlagt til Montenegro i Parken i VM-kvalifikationsopgøret.

I første halvleg, hvor Danmark spillede kønsløst og langsomt - og kom bagud - var den i hvert fald pist borte.

Se Fischer revse dansk indsats: Vi er pattebørn
Se Fischer revse dansk indsats: Vi er pattebørn

- Første halvleg var dårlig fra vores side. I anden halvleg var der mere gejst, lød det fra Hareide, inden han gik i dybden med den synligt fraværende vilje og vildskab fra de 11 danske landsholdsspillere på banen.

- Måske savner vi vildskaben, der skal til for at vinde kampene. Vi har spillere, som spiller i de største ligaer. Jeg håber, at de lærer det der også. Vi har brug for mere kollektiv vildskab. Det, der var værst for mig, er, at vi ikke kommer i gang med den energi, vi bør have, i Parken, lød opsangen fra nordmanden.

VM er langt væk: Landsholdet taber til Montenegro
VM er langt væk: Landsholdet taber til Montenegro

Og der var mere:

- De er unge, men det skal de ikke bruge som undskyldning. De kommer fra La Liga, Premier League og Bundesligaen. Det skal de vise - som hold og som kollektiv. Vi skal vise, at vi kan rejse os som hold, sagde Hareide.

Og der kom mere i den dur på pressemødet efter det skuffende nederlag. Et nederlag, der kan bruges som en lærestreg for Hareides mandskab, hvor en række er talenter i starten af 20'erne.

Lewandowski redder Polen i sidste sekund i VM-gruppe
Lewandowski redder Polen i sidste sekund i VM-gruppe

- Måske har vi godt af det. Vi skal stikke fingeren i jorden og indse, at vi skal kæmpe for det. Det kan vi tage med fra i dag, sagde han.

Nederlaget betyder, at Danmark med tre point i tre kampe har fire point op til både Montenegro og Polen:

- Det er en meget svær situation, vi er i. Klart når man taber to kampe i streg, lød landstrænerens vurdering.

LÆS SPILLERNES SVAR PÅ HAREIDES VILDSKABS-EFTERLYSNING I GALLERIET


LÆS OGSÅ: Suk: Se Hareides mandskab dumpe i Parken

LÆS OGSÅ: Danmark piftet ud: Se forsvarskoks koste mål

LÆS OGSÅ: Kasakhstan giver Danmark en hjælpende hånd i VM-gruppe

LÆS OGSÅ: Efter polsk nedslatning - Hareide ofrer tre mand

LÆS OGSÅ: Yussuf Poulsen: Selv det mest umulige lykkes for mig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx