Af Ritzau - 25/08-16 15:03

Boilesen om FCK-kontrakt: Det er ikke et skridt nedadBoilesen om FCK-kontrakt: Det er ikke et skridt nedad

Den tidligere Ajax-back passer godt ind i FCK, og han skal nok komme til udlandet igen, siger Ståle Solbakken.

storybild

Nicolai Boilesen og Ståle Solbakken trykkede hænder torsdag ved pressemødet i Parken. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

For lidt over et år siden havde fodboldspilleren Nicolai Boilesen næppe forestillet sig, at han den 25. august 2016 skulle blive præsenteret i FC København.

Dengang havde venstrebacken status af anfører hos hollandske Ajax, og det virkede logisk, at nye og større opgaver senere lå og ventede på den daværende landsholdsspiller.

Et år og en langvarig konflikt med Ajax senere er situationen en ganske anden. Og den 24-årige spiller glæder sig rigtig meget til at begynde hos de danske mestre på en fireårig kontrakt.

- Jeg synes, FCK har det hele. Det er måske lidt kækt at sige, men den klub, som jeg kom fra (Ajax, red.), blev ikke mestre og kom ikke i Champions League. Det gjorde denne her klub.

- Jeg ser det bestemt ikke som et skridt nedad, jeg ser det som en rigtig god udfordring, siger Nicolai Boilesen.

Han havde kontraktudløb i sommer hos Ajax, hvis nu forhenværende træner Frank de Boer ikke ønskede at benytte ham i hele sidste sæson, efter at Nicolai Boilesen meddelte, at han ville videre til en anden klub ved kontraktudløb.

FCK har dermed hentet en transferfri spiller, som debuterede på A-landsholdet som 19-årig i 2011, og som blev betragtet som fremtidens venstreback for Danmark, indtil langvarige skader og konflikten med Ajax spolerede det i første omgang.

Hos FCK kommer Nicolai Boilesen primært til at konkurrere mod svenske Ludwig Augustinsson, men den duel varer nok senest til udgangen af denne sæson.

- Planen er, at vi sælger Ludwig næste sommer, det har vi en klar intention om, siger FCK-træner Ståle Solbakken.

Han glæder sig over tilgangen før et efterår, der byder på både Champions League-gruppespil og vigtige kampe i ligaen.

- Nicolai passer meget godt ind i FCK-stilen. Han er fremragende med bolden og er offensivt tænkende. Han har autoritet og har været anfører for Ajax i en ung alder. Han byder ind med meget både på og uden for banen.

- På den korte bane handler det for Nicolai om at få fysikken på plads, han har ikke brug for stress. Vi har skrevet en lang kontrakt, det er en udmærket mulighed for ham til at få sin karriere tilbage på skinner.

- Vi har lagt en plan sammen om, at han nok skal komme til det store udland igen, men han skal ikke væk i morgen, siger Ståle Solbakken.

Den norske træner har ikke Nicolai Boilesen med, når FCK på søndag møder Brøndby på udebane i en topkamp mellem nummer et og to i Alka Superligaen.

Netop Brøndby var klubben, som Nicolai Boilesen spillede for, da han som teenager tog springet og skiftede til Ajax.

Han ser det dog ikke som noget særligt, at han nu kommer til at have spillet for begge klubber, der regnes som ærkerivaler i dansk fodbold.

- Det er rigtigt, at jeg har spillet ungdomsfodbold i Brøndby, men det er syv år siden. Da jeg tog afsted, var jeg kun 17 år, og jeg har også spillet ungdomsfodbold i Skovlunde IF.

- Jeg ser det sådan, at jeg har fået min endelige uddannelse som ungdomsspiller i Ajax. Det var dér, jeg slog igennem som førsteholdsspiller, jeg har aldrig været en del af Brøndbys førstehold, siger backen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx