Af - 11/05-14 18:51; Opdateret: 11/05-14 20:10

Uskarpe AGF banket ned i 1. divisionUskarpe AGF banket ned i 1. division

Det hedder 1. division for AGF i næste sæson, da uskarphed og skidt forsvarsspil resulterede i et ydmygende nederlag på 3-0 hjemme mod Sønderjyske.

storybild

(Billede: Polfoto)

10 kampe – 10 nederlag. Det er den sørgelige status i Aarhus efter et nedbrydende 3-0-nederlag på hjemmebane i skæbnekampen mod Sønderjyske.

Da Viborg samtidig tabte deres hjemmekamp mod FC Nordsjælland betyder det, at nedrykkerne bliver AGF og Viborg, uanset hvad der skulle ske i Superligaens sidste spillerunde i næste weekend.

FCV-spillere: - Har ondt af AGF
FCV-spillere: - Har ondt af AGF

Det begyndte ellers fint for AGF i kampen mod Sønderjyske. De fik noteret deres første afslutning inden, der var spillet et minut og gik friskt til opgaven vel vidende, at de ikke kunne bruge andet end en sejr.

Men symptomatisk for i hvert fald de seneste ti kampe, så manglede skarpheden. To mål i 10 kampe er det deprimerende facit for AGF, der havde masser af chancer, uden at man dog havde nogen som helst fornemmelse af, at de var i nærheden af at score.

AGF-træner: - Jeg tror lige, jeg går hen og sætter mig
AGF-træner: - Jeg tror lige, jeg går hen og sætter mig

I stedet svigtede markeringerne i to omgange – første gang lige før pausen, hvor AGF tabte en hovedstødsduel i eget felt, hvilket gav Hallgrimur Jonasson en let scoring fra tæt hold.

Tommy Bechmann lukkede definitivt kampen i anden halvleg, da AGFs midterforsvarere Petri Pasanen og Johan Lædre Bjørdal ikke fik kommunikeret ordentligt og gik op til den samme bold i luften. Det gav Bechmann mulighed for at udnytte den løse bold, der opstod. 2-0 på to gange rystende skidt forsvarsspil.

Skidt forsvarsspil blev erstattet af direkte elendigt målmandsspil i overtiden, da Steffen Rasmussen i stedet for at sparke en ufarlig bold væk forærede Rubin Okotie bolden, som han kunne sparke i et tomt mål til 3-0.

"Brian Steen, tag dit tøj og gå", lød det fra AGF-fansene, der med banneret 'Tre nedrykninger på otte år, hvor mange fejl skal der til?' viste deres utilfredshed med sportschef Brian Steen Nielsen.

Ny AGF-nedtur - så blev det ni nederlag i træk
Ny AGF-nedtur - så blev det ni nederlag i træk

Det var tættere på 3-0 end 2-1 i slutfasen, hvor AGFs Alexander Juel Andersen også modtog et rødt kort for sin anden advarsel, og med resultatet bliver Sønderjyske altså i Superligaen, mens AGF må en tur i 1. division sammen med Viborg.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx