Af Frederik Scheuermann - 03/12-15 14:24

Danmark med 12.000 fans i ryggen: »De kan give os de sidste 10 procent«Danmark med 12.000 fans i ryggen: »De kan give os de sidste 10 procent«

Der venter de danske håndboldkvinder massiv opbakning, når de lørdag aften åbner VM-slutrunden mod Japan.

storybild

Sandra Toft, Kristina Kristiansen og Line Jørgensen er klar til VM i Danmark (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Om få dage åbner Danmark VM med en kamp mod Japan. Scenen er Jyske Bank BOXEN i Herning og på lægterne vil 12.000 danske fans være klar til at bære de danske håndboldkvinder frem mod succes.

Udsigten til maksimal opbakning fra tilskuerne er da også noget, de danske håndboldkvinder ser frem til:

VM-optimistisk Klavs Bruun: Det ser godt ud
VM-optimistisk Klavs Bruun: Det ser godt ud

- Det bliver mega fedt. Jeg har glædet mig så lang tid, og man kan mærke, at det virkelig er tæt på nu, siger højrefløjen Trine Østergaard.

Hjemmebanefordelen er historisk set en stor fordel til en slutrunde, og den massive opbakning giver da også grobund for optimisme i den danske lejr:

Klavs Bruun: Skadede spillere gør store fremskridt
Klavs Bruun: Skadede spillere gør store fremskridt

- Jeg håber og tror, at man lige pludselig kan nogle ting, man ikke før kunne på en håndboldbane - at det lige giver de sidste 10 procent, siger målvogter Sandra Toft til metroxpress.

Det berømte rygstød fra et hjemmepublikum kan vise sig at være forskellen på succes og fiasko. Ifølge bagspilleren Pernille Holmsgaard kan publikum da også i høj grad bidrage til dansk VM-succes:

Danmark vinder ny storsejr efter solid anden halvleg
Danmark vinder ny storsejr efter solid anden halvleg

- Publikum er lidt en ekstra mand på banen. Det er deres støtte, der gør, at man lige løber de ekstra meter på banen, siger Holmsgaard, der er en vigtig defensiv brik i Klavs Bruun Jørgensens taktiske puslespil.

Danmark spiller sin første kamp ved VM-slutrunden på lørdag klokken 20:45, hvor Japan er modstanderen. Kampen kan ses på DR1 eller følges live på mx.dk.

LÆS OGSÅ: Her er trænerens udvalgte piger til håndbold-VM

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx