Af - 05/07-14 15:16

Magnussen begynder som femmer på SilverstoneMagnussen begynder som femmer på Silverstone

En fremragende slutspurt sikrede Kevin Magnussen en startplads som nummer fem på Silverstone.

storybild

En regnfuld lørdag endte alligevel imponerende for Kevin Magnussen på engelske Silverstone. (Billede: Polfoto)

Det ser lovende ud for McLaren-kørerne Kevin Magnussen og Jenson Button inden søndagens grandprix på den legendariske Silverstone-bane i England.

I lørdagens kvalifikation til det britiske grandprix endte Magnussen som nummer fem i tiden 1.38,417 minutter og begynder dermed i tredje startrække. Button endte som nummer tre og begynder en startrække længere fremme.

Mercedes var som sædvanligt bedst, og Nico Rosberg snuppede pole position i tiden 1.35,766 minutter, mens hjemmebanehåbet Lewis Hamilton skuffende blev nummer seks.

Regn ødelægger Kevins træning
Regn ødelægger Kevins træning

Der var som sædvanlig tre faser i kvalifikationen. Og i den første fase, Q1, som de 16 bedste gik videre fra, endte Magnussen i midten af feltet - som nummer otte - i tiden 1.42,507 minutter.

I anden kvalifikationsfase, Q2, hvor kun de 10 bedste nåede gennem nåleøjet, var Magnussen endnu hurtigere i tiden 1.37,370 minutter - igen som ottendehurtigst.

Kæmpeinsekt jublede med James Rodriguez
Kæmpeinsekt jublede med James Rodriguez

Magnussen havde sagt før kvalifikationen, at det gjaldt om at nå til Q3 og forsøge at udnytte de andre køreres fejl, og det må man sige lykkedes.

I den sidste og afgørende fase, Q3, manglede Magnussen længe noget speed, og derfor var han indtil de sidste sekunder af kvalifikationen langt efter de bedste.

Men det endte godt for Magnussen, som gav den fuld gas til slut og hentede en fornem startplacering.

Magnussen: Fantastisk at komme i top-fem på Silverstone
Magnussen: Fantastisk at komme i top-fem på Silverstone

For Ferrari gik det helt galt. Hverken den spanske stjerne Fernando Alonso eller Kimi Räikkönen nåede videre til Q2 og måtte smutte i garagen efter det første kvarter.

Lige så dårligt gik det for Williams-kørerne Felipe Massa og Valtteri Bottas, som også måtte kapitulere efter blot 15 minutters kørsel på Silverstone.

Slemt gik det for Sauber-køreren Esteban Gutierrez, som røg af banen og kørte ind i barrieren i midten af den anden kvalifikationsfase.

/ritzau/

Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent
Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx