Af Ritzau - 15/08-16 19:03

Solbakken: Apoel har løftet kollektivet siden 2009Solbakken: Apoel har løftet kollektivet siden 2009

Apoel har færre individualister, men et bedre kollektiv end da klubben seneste mødte FC København i 2009.

storybild

Ståle Solbakken og FC København kæmper tirsdag aften første del af slaget om at komme i Champions League-gruppespillet, hvor klubben ikke har været i tre år. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Når FC København tirsdag på hjemmebane møder cypriotiske Apoel FC i den afgørende playoff-runde om at komme i Champions Leagues gruppespil, er det et bedre Apoel-hold, men med færre individualister, end da københavnerne mødte dem i 2009.

Det siger FCK-manager Ståle Solbakken, som i 2009 måtte se sig slået ud med sammenlagt 2-3 til cyprioterne. Også dengang stod en billet til Champions League på spil.

- Dengang havde de flere individualister, men det har de ikke på samme måde nu. Det er et mere jævnt besat hold uden de store stjerner.

- Klubben som sådan er meget mere rutineret og har fået et gennembrud i Europa. De har været i Champions League et par gange, så der er mere rutine i klubben, og de har stor rutine på holdet, siger Ståle Solbakken.

Den erfarne midtbanespiller William Kvist var også med til at tabe på Cypern for syv år siden. Han forventer, at københavnerne møder et hold, der vil benytte sig af alle små tricks for at sikre et godt resultat.

- Det er nogle rutinerede herrer. Når man ser dem spille, kan man se, at det er nogle kloge folk. Det kan godt være, de ikke altid spiller lige så pæn og livlig fodbold, som andre hold vil gøre, men de ved, hvordan de vinder.

- Det kunne man også se mod Rosenborg i den seneste kvalifikationsrunde. Dem har vi selv mødt i en træningskamp, hvor de havde et højt niveau, men dem slog de ud, siger William Kvist.

Han pointerer også, at cyprioterne i øjeblikket kun et har ét fokus, mens FCK også har skullet tænke på at spille superligakampe.

- De har fået aflyst deres kamp i weekenden, og det illustrerer, at alt, de fokuserer på, er det her. Vi har trods alt haft en kamp mod FC Midtjylland.

- Så der er mange parametre, der gør, at man kan synes, at det bliver rigtig svært, siger William Kvist.

Kampen begynder klokken 20.45 tirsdag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx