Af - 08/03-16 13:20; Opdateret: 08/03-16 13:39

Hvilket mærke er dine underbukser, William Kvist?Hvilket mærke er dine underbukser, William Kvist?

Mediernes dækning af kvindelige og mandlige sportsudøvere kritiseres af kampagnen 'Cover The Athlete' for at være kønsdiskriminerende. Feminist mener, at kvindernes til dels selv har en del af skylden.

Video: Sarah Cordelia Lass-Meyer Redigering: Alex Brøndbjerg Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hvor er din nederdel fra? Hvem vil du helst date? Hvordan holder du dig i topform?

Spørgsmål som disse er ikke ualmindelige for kvindelige atleter, når de møder pressen. Mændene derimod slipper for de samme personlige spørgsmål.

Mediernes forskellige håndtering af mænd og kvinder er ifølge kommunikationsrådgiver og feministisk debattør Nanna Kalinka Bjerke et forsøg på at 'ufarliggøre' kvinderne.

- Det ligger dybt i vores i kultur at kvinder få flere personlige spørgsmål end mænd. Folk er så overraskede over, at kvinder klarer sig på topniveau, at de skal spørge: hvordan gør du?

Metroxpress tog ud til FCK's træningskamp for at møde fodbolddrengene med tre 'typiske-kvindespørgsmål'. Se deres svar i videoen øverst.

Hvem er Superligaens lækreste hunk?
Hvem er Superligaens lækreste hunk?

Kampagnen 'Cover The Athlete' kritiserer mediernes dækning af kvindelige atleter. På deres hjemmeside skriver de blandt andet, hvordan interview med kvindelige sportsstjerner ofte ender i sexistiske kommentarer og upassende spørgsmål, fremfor kvindernes sportslige præstationer. #Covertheathlete går allerede vidt rundt på Twitter.

Nanna Kalinka Bjerke mener problemet ligger i, at kvinder skal være gode til sport, men samtidig se godt ud, hvor mænd godt kan blive hædret for deres sportstalent uden at have udseendet med sig.

Hvornår fanden har folk sidst spurgt mænd om, hvad de har på - det gør man bare ikke.

FCK-profils udvisning koster to dages karantæne
FCK-profils udvisning koster to dages karantæne

Efter selv at være blevet spurgt om sin undertøjs-smag og sine kvindelige-præferencer er den 31-årige FCK-spiller William Kvist glad for, at det alligevel ikke er de spørgsmål han får oftes.

- Nu er det første gang, jeg er blevet spurgt til mit underbuksemærke. Men hvis jeg var kvinde, og jeg konstant kun fik sådan nogle spørgsmål, så vil jeg blive lidt ærgerlig, fortæller fodboldspilleren.

William Kvist

Spørger man fodboldkollegaen Andreas Cornelius, tager kvindernes selv en del af skylden for mediernes dækning.

- Jeg synes man skal passe på med at gøre for meget ud af den kvindekamp. De kan også godt selv li det lidt og smider nogle billeder op – det har jeg set ude i Brøndby. Så de spiller jo lidt selv på det, og så det synes jeg er fair nok, at de får de spørgsmål, lyder det fra den 22-årige FCK-spiller.

Andreas Cornelius

Ifølge femministen Nanna Kalinka Bjerke er mediernes dækning et tegn på, at kvinderne har accepteret, at det er en del af pakken, at de skal se godt ud, selv når de udøver sport.

- Kvinderne er helt sikkert selv skyld i den måde, som medierne behandler dem på. Vi prøver at se kvindelige ud, selv om vi lægger arm, fordi vores urkvinde er bange for at blive slået ihjel.

LÆS OGSÅ: FCK får uafgjort i Aarhus efter tidlig Zanka-udvisning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx