Af Ritzau - 08/10-16 11:23

Eriksen blomstrer i Hareides direkte spillestilEriksen blomstrer i Hareides direkte spillestil

Christian Eriksen har fundet sig godt til rette i landsholdets nye spillestil, hvor man søger chancer hurtigt.

storybild

Christian Eriksen er i øjeblikket samlet med landsholdet til træning i Helsingør. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Fire mål i seks landskampe under Åge Hareide. Seks mål i 57 landskampe under Morten Olsen.

Det er statistikken på det danske fodboldlandshold for Christian Eriksen, som er blomstret op som en flittigere målmager under den nye landstræner.

Eriksen har den største respekt for Olsen, som førte ham frem på landsholdet, men de nye vinde under Hareide har tilført en masse godt.

Forskellen på Olsen og Hareide kan ud over de ofte uforståelige norske gloser barberes ned til taktik, og det kan være en forklaring på den bedre spillende Eriksen i rødt og hvidt.

- Mortens tankegang var positiv på boldsiden. Men Åges stil er meget mere direkte og måske endnu mere positiv, fordi det netop handler om, at vi skal skabe chancer og score mål.

- Det er den måde, vi vinder fodboldkampe på. Og så er der en forskel med sproget, som en gang imellem er en gåde. Åge er en lidt mere afslappet type end Morten.

- Selvfølgelig forlanger Åge, at alle gør det 100 procent. Det finder man også ud af, hvis man laver en fejl, siger Eriksen.

Tottenham-spilleren understreger, at han også havde en fri rolle under Olsen.

- Men spillestilen var måske lidt mere låst i systemet. Vi var bedre i boldbesiddelse end i omstillingerne under Morten, og nu er det mere omvendt.

- Måden, vi spiller på nu, gør, at vi kommer til hurtige afslutninger med færre berøringer. Det gør, at vi i omstillingerne er blevet farligere, end vi var før, mener Eriksen.

Hareide brugte lang tid på at finde ud af, hvordan han kunne få succes med Eriksen i en nøglerolle.

- Han har mere plads omkring sig nu. Morten ville gerne have mange pasninger, før holdet kom til afslutninger.

- Nogle gange samlede folk sig så meget på midtbanen, at det lignede fire mand i en telefonboks. Og så er det svært at spille fodbold og få det bedste frem i Eriksen.

- Jeg ville ikke have det sådan. Jeg vil have mere spil mellem kæderne og mere direkte spil i længderetningen og mere bredde. Vi strækker modstanderne mere ud med to angribere og to wingbacker.

- Dybden og bredden gør, at vi får plads, og det er meget vigtigt i det offensive spil. Eriksen skal have bolden så meget som muligt. Han har frihed til at vandre mellem kæderne, forklarer Hareide.

Især de to angribere foran Eriksen har hjulpet midtbanespilleren.

- De to angribere gør, at man har mere tid og kan skabe mere plads til sig selv, forklarer Eriksen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx