22/07-17 21:28

Kildemand er på rette vej: Mit bedste grandprix i årKildemand er på rette vej: Mit bedste grandprix i år

Peter Kildemand viste med en semifinaleplads i Cardiff opadgående formkurve inden nøgleløb i august.

storybild

Cardiff. Den danske speedwaykører Peter Kildemand nåede for anden gang i sæsonen frem til en semifinale ved et VM-grandprix, da han lørdag aften kørte under stor bevågenhed på Millennium Stadium i Cardiff.

Fynboen glæder sig over, at speedwaylykken ser ud til at være vendt, inden han i august skal køre kvalifikationsfinale om en fast plads i næste års VM-serie - sæsonens vigtigste løb for Kildemand.

- Det her var mit bedste grandprix i år. Det er der ikke nogen tvivl om, og det er jeg rigtig tilfreds med.

- En semifinale giver en god smag i munden, selv om man selvfølgelig gerne vil i finalen, når man er nået frem til semifinalen.

- Jeg synes, jeg viste nogle gode takter, og jeg fik kørt nogle gode heat og vundet to af dem. Det var absolut et godt skridt i den rigtige retning inden kvalifikationsfinalen, siger Kildemand.

I år er han førstereserve i VM-serien og deltager i øjeblikket i fraværet af en skadet Nicki Pedersen.

Kildemand har brugt de seneste uger på at få sat sit grej bedre op, og det gav pote ved grandprixet i Cardiff, mener han.

- Jeg har ikke kørt så mange løb i juli, men jeg har fået testet en del, og det hele virker rigtigt. Så jeg håber, at det hele bliver ved med at gå i den rigtige retning, siger han.

I semifinalen startede han på bane to, men han kom ikke ordentlig ud af starthullerne. I stedet gik heatets to finalepladser til Bartosz Zmarzlik og Jason Doyle.

Det var helt igennem selvforskyldt, siger Kildemand.

- Jeg fik ikke lavet starten. Cyklen var sat rigtigt op og det hele, men jeg kom ikke afsted hurtigt nok, og hvis man ikke gør det i en semifinale, så har man ikke en chance. Det var 100 procent min egen skyld, siger han.

Kildemand har kørt fire ud af seks grandprixer i år, og i alt har han skrabet 22 point til sig.

Der resterer yderligere seks VM-grandprixer i denne sæson, men Kildemand ved endnu ikke, om han kommer til at køre flere.

Det afhænger blandt andre af Nicki Pedersen, som mandag får lægernes vurdering af en nakkeskade. Han kom slemt til skade under et styrt i maj.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx