Af - 29/04-15 08:28; Opdateret: 29/04-15 08:38

Krise i Madrid: Real og Atletico står til transferkarantæneKrise i Madrid: Real og Atletico står til transferkarantæne

Fifa vil give de to klubber samme straf som FC Barcelona, skriver spansk medie.

storybild

De to klubber tørnede senest sammen i Champions League-kvartfinalerne. Nu står de begge til transferkarantæne. (Billede: Polfoto)

Vi er vant til, at Real Madrid henter store stjerner som Gareth Bale og James Rodriguez, og at Atletico Madrid køber talentfulde erstatninger på bekostning af salg af profiler som Diego Costa og Falcao.

Sådan bliver det ikke det næste års tid, melder de spanske radiostationer Cadena SER og Cadena COPE. De skriver, at de to storklubber vil få karantæne i de næste to transfervinduer, altså i sommeren 2015 og i januar 2016.

Straffen er den samme, som FC Barcelona har fået, og det er årsagen også. De to Madrid-klubber har på overtrådt reglerne for handel med ungdomsspillere, og det har altså fået Fifa til at stoppe begge klubbers indkøbsplaner for det næste år.

Barcelona og Bayern brager sammen i Champions League
Barcelona og Bayern brager sammen i Champions League

Atletico Madrid skulle have fået besked om straffen, mens Fifa endnu ikke har været i kontakt med Real Madrid. De forsvarende Champions League-mestre har dog været opmærksomme på, at de nok ville få et års karantæne.

Spanske Marca skriver, at det nok er på baggrund af en mulig karantæne, at de har lavet aftaler med spillere som Danilo, Lucas Silva og norske Martin Ødegaard, og at de nu vil gøre en øget indsats for at sikre Manchester Uniteds målmand David De Gea, inden det er for sent.

Ellers har de to Madrid-klubber mulighed for at anke dommen. Det gjorde FC Barcelona, og det gav klubben et ekstra transfervindue at handle i, mens dommen blev endelig afgjort. Deres straf udløber til januar næste år, hvor de så kan starte med at bruge penge igen.

Kritik af Real-matchvinder: - Styr din jubel
Kritik af Real-matchvinder: - Styr din jubel

Det er reglerne for handel med ungdomsspillere, som de tre spanske klubber skal have overtrådt. Her gælder tre forskellige forbehold, hvor en af dem skal være overholdt, hvis man vil hente et talent til klubben.

Er spilleren mellem 16 og 18 år, må man kun hente ham inden for EU, og ellers er der mulighed for at hente spilleren, hvis han bor tættere end 50 kilometer fra landegrænsen.

Sidste mulighed er, at spillerens forældre er flyttet til landet, uden at det relatere til fodboldmæssige årsager. Den spanske radiostation Cadera SER melder ikke noget om, hvilke regler Madrid-klubberne præcist har overtrådt.


LÆS OGSÅ: Messi i tøj-kiks: Du ligner en matematik-lærer

LÆS OGSÅ: Barca-træner: El Clasico afgør næppe mesterskabet

LÆS OGSÅ: Rystet Real Madrid-spiller: - Af og til må man lide

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx