Af Ritzau - 18/08-16 14:59

Håndboldekspert: Polen er fuldstændig uberegneligeHåndboldekspert: Polen er fuldstændig uberegnelige

Polen er et fysisk stærkt hold, men svinger også utrolig meget i præstationerne, siger Peter Bruun Jørgensen.

storybild

Karol Bielecki er en af de spillere, som Danmark skal lægge pres på, så han ikke får mulighed for at sende sine dødbringende hopskud mod mål. (Billede: Reuters/Damir Sagolj)

De danske håndboldherrer kommer på en vanskelig opgave i OL-semifinalen mod Polen. Polakkerne kommer med en stor fysik, men bortset fra det faktum kan det være svært at vide, hvad man skal forvente af polakkerne, som er meget ustabile.

Det siger Peter Bruun Jørgensen, der er håndboldekspert på TV2.

- Polen er et meget, meget mærkeligt hold. Når de har medvind, kan de vinde over alle, men ind i mellem laver de også nogle ting, man ikke kan forstå. Det er en fuldstændig uberegnelig størrelse.

- Deres helt store styrke er deres kolossale fysik og skudstyrke. I kvartfinalen så vi Karol Bielecki ramme det der niveau, hvor han er en af verdens allerbedste skytter. Det samme må man sige om højrebacken Krzysztof Lijewski, siger Peter Bruun Jørgensen.

Han peger på et aggressivt forsvar og et højt tempo i angrebsspillet som to nøgler til en dansk sejr.

- Det bliver en helt anderledes opgave end mod Slovenien i kvartfinalen. Polakkerne er nogle kæmpe store spillere, hvor slovenerne var små, vævre spillere. Så Danmark skal længere frem mod polakkerne, fordi de sagtens kan skyde fra 12 meter.

- Tempoet i angrebsspillet bliver også afgørende. Man vinder ikke over Polen, hvis man dribler ned mod dem. Man kan komme forbi dem, hvis man kommer i fart og skal have de store forsvarsklipper til at flytte sig.

- Tempoet er der, hvor Danmark flyttede sig fra gruppespillet til kvartfinalen. Vi så Morten Olsen hæve tempoet, hvilket også gjorde det lettere at iscenesætte Mikkel Hansen, så han kun skulle fokusere på at skyde bolden i mål i stedet for at skulle sætte alt spillet, siger Peter Bruun Jørgensen.

Semifinalen spilles natten til lørdag dansk tid, og det kan godt blive en gyser for natteravnene, spår håndboldeksperten.

- Polen er farlige, når de kommer fra baghjul. Når de er store favoritter, kan det let gå op i hat og briller, som vi så ved EM. Ved OL sneg de sig videre fra gruppen på en fjerdeplads og slog Kroatien, som ellers havde spillet virkelig godt. Så Polen er livsfarlige.

- Danskerne bør have en stor optimisme, for den måde, som angrebsspillet fungerede på mod Slovenien, var noget af det bedste i flere år. Men Danmark er ikke favorit, for begge hold har svinget kolossalt. Så jeg vil sige det er fifty-fifty, og det kan sagtens blive en neglebider, siger han.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx