Af Ritzau - 10/05-16 20:27; Opdateret: 10/05-16 20:47

Dansk topback har hjernerystelse og er færdig ved VMDansk topback har hjernerystelse og er færdig ved VM

VM er slut for Jesper B. Jensen, der måtte forlade kampen mod Schweiz på en båre efter en hård tackling.

storybild

Jesper B. Jensen måtte køres fra banen på et såkaldt "spineboard" efter at have mistet bevidstheden. (Billede: Reuters/Maxim Shemetov)

Ishockeyspilleren Jesper B. Jensen kommer ikke i aktion mere ved VM i Rusland.

På hospitalet i Moskva har han tirsdag aften fået konstateret hjernerystelse, og dermed er turneringen slut for den danske nøglespiller.

- Jesper har fået en hjernerystelse, men har det efter omstændighederne godt. Han forbliver på hospitalet minimum natten over, hvilket er helt standardprocedure ved en hjernerystelse, siger landsholdslæge Per Albæk i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

Jesper B. Jensen blev i tirsdagens kamp mod Schweiz tacklet hårdt op ad banden, og han var efterfølgende bevidstløs i omkring halvandet minut.

Han blev kørt fra isen på et såkaldt "spineboard" og fragtet til hospitalet, hvor lægerne altså har stillet diagnosen.

Tabet af profilen, der er en af holdets to assisterende kaptajner, er en markant svækkelse af ishockeylandsholdet, der kæmper hårdt for at nå kvartfinalen.

Jesper B. Jensen havde markeret sig stærkt med solidt backspil og to scoringer i de første tre kampe, indtil uheldet altså var ude kort inde i tredje periode mod Schweiz.

- Det er hårdt. Jesper B. Jensen er en fantastisk dygtig back, der betyder meget for vores hold, siger landstræner Jan Karlsson.

- Men sådan er det er i idrætsverdenen. Nu er han skadet, og så må vi bruge dem, der har siddet ude og ladet op på bænken. De vil ind og vise, hvor gode de er, siger Jan Karlsson.

Han kan vælge imellem Emil Kristensen og Markus Lauridsen. Ingen af de to fik spilletid mod schweizerne.

Mandag blev den danske VM-trup fyldt op med de maksimale 25 navne. Det er derfor ikke muligt at hente en ny spiller til Moskva.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx